2020-11-19 23:15:32
Φωτογραφία για ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ...Ένα βήμα πριν από την επίταξη οι ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη!
Με την κατάσταση με τον κορωνοϊό να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην συμπρωτεύουσα,

 το υπουργείο Υγείας έστειλε επείγον έγγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να παραχωρήσουν ...εθελοντικά 200 κλίνες για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19. 

Ειδικότερα, αν και στο έγγραφο που στάλθηκε σήμερα, Πέμπτη 19/11, από τον Γενικό Γραμματέα υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «επίταξη», η έκκληση «να οριστούν από τις ιδιωτικές κλινικές εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης 200 κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών Covid-19, μέχρι σήμερα στις 21.00», φανερώνει, αν μη τι άλλο, πως πρόκειται για τελεσίγραφο.

Σε δηλώσεις του στο iEidiseis.gr, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), Γρηγόριος Σαραφιανός, τονίζει ότι «αφενός δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορωνοϊό και χωρίς κορωνοϊό, διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους. Και δεύτερον, η νοσηλεία ασθενών με Covid-19 κοστίζει πολύ και δεν υπάρχει η δυνατότητα για ρευστότητα στις κλινικές μας. Μόνο το οξυγόνο και τα φάρμακα απαιτούν ρευστότητα και οι κλινικές δεν θα πληρωθούν πριν περάσουν 3-4 μήνες. Που να τα βρούμε τα χρήματα;».


Έχουμε όλη την καλή διάθεση

Και συνεχίζει, αναφέροντας: «Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνδράμουμε και ήδη νοσηλεύσουμε ασθενείς του ΕΣΥ μη Covid-19, αλλά δεν διαθέτουμε την εμπειρία του προσωπικού του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της παρούσα κατάστασης, διότι στην πρώτη φάση της πανδημίας δε συμμετείχαμε. 

Και όχι μόνον αυτό,

αλλά η πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών σε κτηριακό επίπεδο είναι ακατάλληλες να διαθέσουν ένα μέρος τους και πρέπει να διατεθούν ολόκληρες και κατά προτίμηση να βρίσκονται εκτός του αστικού ιστού και όχι στο κέντρο της πόλης. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να πάρουμε ασθενείς από νοσοκομεία όμορων νομών ώστε να μεταφερθούν εκεί οι νοσούντες από Covid-19».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ