2020-11-20 15:33:53
Φωτογραφία για Τι λέει τώρα ο Πετράκος μετά από το άκουσμα της Εισαγγελικής Παραγγελίας

medlabnews.gr iatrikanea

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, η Eισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας θα διενεργήσει έρευνα για τα «fake news» σε σχέση με τον κοροναϊό. 

 Μετά το δημοσίευμα που έκανε λόγο για εισαγγελική παρέμβαση με αφορμή το βίντεο που είχε ανεβάσει ο Γρηγόρης Πετράκος στα social media αναφορικά με τον κοροναϊό, ο ίδιος δίνει τη δική του απάντηση μέσω της εκπομπής “Ευτυχείτε”.

«Κι εγώ από το δημοσίευμα έμαθα για την εισαγγελική παρέμβαση, δεν έχει υπάρξει κάτι τέτοιο, ούτε έχω πληροφορηθεί. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι, απλά είναι ένα δημοσίευμα, αυτά είναι ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δε συμβαίνουν.

Και δε θα συμβούν και τώρα, είμαι σίγουρος. Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους. Εγώ αυτό δεν το έχω κάνει γιατί πάντα σέβομαι τους νόμους και αυτό έχω πει και σε συνεντεύξεις μου. 

Κάποια πράγματα διαστρεβλώθηκαν, όπως το ότι δεν φοράω μάσκα, που το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση, ότι δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω από το σπίτι μου. Εγώ ουδέποτε προέτρεψα σε ανυπακοή κανέναν. 

Το μόνο που έκανα ήταν να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία, δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου. Με κάποιους ανθρώπους από τον Alpha που επικοινώνησα ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι θα κοπεί η εκπομπή, έπεσαν κι εκείνοι από τα σύννεφα. Ούτε κανένας με πήρε επίσημα να μου πει το λόγο. Ο λόγος είναι προφανής.

Αυτό γίνεται εσκεμμένα για να εκφοβιστούν οι άνθρωποι που εκφράζουν ελεύθερα κάποιες αντίθετες απόψεις. Πρέπει να ακούγονται όλες οι γνώμες και μάλιστα τεκμηριωμένα. Εγώ κάνω αυτό που θεωρώ χρέος μου και από εκεί και πέρα έχω τη συνείδησή μου καθαρή»» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης δήλωσε για τη σχετική απόφαση: «Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε. Εγώ μόνο παρέθεσα μια σειρά από άρθρα και γραφήματα που υπάρχουν στο Διαδίκτυο από επίσημους φορείς. Δεν έβγαλα τίποτα από το κεφάλι μου!».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κίνηση της Εισαγγελίας, χαρακτηρίζοντας τη φασιστική: «Ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά νομικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραπέμψει κάποιον, ο οποίος προτρέπει δημόσια σε ανυπακοή. Εγώ ουδέποτε μίλησα για ανυπακοή σε κανένα νόμο. Είπα ότι παρόλο που οι νόμοι είναο “παράνομοι” οφείλουμε να τους ακούμε. Εγώ για παράδειγμα δε φοράω μάσκα αλλά δεν πάω πουθενά. Το έχω δηλώσει σε συνεντεύξεις μου. Δεν πάω κάπου χωρίς μάσκα. Απλά δε φοράω μάσκα και κάθομαι σπίτι μου. Το θεωρώ αναπόστατο και ούτε θα συμβεί ποτέ απλά αυτό είναι συνήθης εκφοβισμός. Και μόνο που αναφέρεται η λέξη εισαγγελέας για να ελέγξει γνώμες βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο κι απόψεις, αυτό από μόνο του συνιστά μια δικτατορική στάση απέναντι στα πράγματα».

Κλείνοντας συμπλήρωσε: «Δεν έχω προκαλέσει με κανένα τρόπο. Ποτέ δε δημοσίευσα fake news. Επί έξι μήνες δημοσίευα στοιχεία κάθε μέρα και κανείς δεν είπε ότι είναι fake news. Δε μου διέψευσαν κανένα από αυτά. To βίντεό μου επειδή έκανε ένα εκατομμύριο προβολές προφανώς τους προκάλεσε κι ακόμα παίζει με μια επισήμανση. Τα ελληνικά hoaxes το κάνουν αυτό δεν είναι κάποιος φορέας, θεσμικός. Τα ελληνικά hoaxes τα πληρώνει το Facebook».


medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ