2020-11-20 23:50:10
Φωτογραφία για Ο σκληρός αδελφός(Από τον βίο του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη)
  

 Δύο χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών τους, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Κυριάκος, άγνωστο γιά ποιόν ακριβώς λόγο, άρχισε να του φέρεται πολύ σκληρά. Μόλις πέντε ετών, τον έστελνε να βόσκει τά πρόβατά του, με όσο κίνδυνο, κόπο και κακουχία συνεπαγόταν αυτό γιά ένα τόσο μικρό παιδί.

  Ας αναλογιστούμε μόνο ότι το μέσο υψόμετρο στήν Τσάλκα είναι 1600 μέτρα. Μάλιστα, επειδή το κλίμα είναι δριμύ, η Τσάλκα ονομάζεται και Γεωργιανή Σιβηρία.  Όταν ό Αθανάσιος (Οσιος Γεώργιος) επέστρεφε από τη βοσκή, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο αδελφός του τον ξυλοφόρτωνε και τον έστελνε να κοιμηθεί στο σταύλο, χωρίς καμμία αιτία.

  Ή γιαγιά του στενοχωριόταν βαθύτατα για τη βάναυση συμπεριφορά του Κυριάκου πρός τόν Αθανάσιο και περισσότερο για τό ότι ο Κυριάκος δέν έδινε σημασία στις συμβουλές και τις παρακλήσεις της. 

 Ο Αθανάσιος όμως, αν και μικρός, υπέμενε τη δοκιμασία με θαυμαστή καρτερία. Συνάμα, αξιοποίησε την ησυχία στην ερημία των βουνών, μαθαίνοντας να γνωρίζει τόν Θεό μέσα από κάθε Του δημιούργημα και να προσεύχεται θερμά. Η προσευχή και η ψαλμωδία τόν συντρόφευαν στις μακρές ώρες της βοσκής και του γλύκαιναν τη θλίψη.

Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης
πηγή
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ