2020-11-21 12:50:59
Φωτογραφία για Τούρκοι χαρτογραφούν με drones την Αμμόχωστο
Σύμφωνα με tweet του τουρκικού υπουργείου άμυνας, γίνεται αεροφωτογράφιση με drones για σκοπούς μελετών Μετά το αποτυχημένο λόγω βροχόπτωσης πικ νικ του Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις διεργασίες για άνοιγμα της πόλης που παραμένει αποκλεισμένη από το 1974.

Σύμφωνα με tweet του τουρκικού υπουργείου άμυνας, γίνεται αεροφωτογράφιση με drones για σκοπούς μελετών. Οι μελέτες για την περιοχή έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, με στόχο να εξεταστεί ο τρόπος αποκατάστασης της πόλης.

Τα περισσότερα κτίρια έχουν λεηλατηθεί και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Κάποια ήδη έχουν καταρρεύσει και όσα στέκουν ακόμα έχουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως δεν μπορούν να αποκατασταθούν και θα απαιτηθεί κατεδάφιση τους.

Η χαρτογράφηση με drones εξοπλισμένα με ειδικές κάμερες γίνεται από το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας μετά από «παράκληση» του ψευδοκράτους. Ωστόσο η περιοχή από το 1974 ελέγχεται αποκλειστικά από τον τουρκικό στρατό κατοχής και ούτε καν το ψευδοκράτος δεν έχει πρόσβαση.

Η πόλη έχει καταγραφεί και στο παρελθόν με αεροφωτογραφίες ενώ έχουν παρουσιαστεί και βίντεο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ έχουν καταδικάσει τη πρόθεση της Τουρκίας να ανοίξει την περίκλειστη πόλη, αφού τα ψηφίσματα του ΟΗΕ προνοοούν την επιστροφή τςη στους νόμιμους Ελληνοκύπριους κατοίκους της. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ