2020-11-22 00:10:55
Φωτογραφία για 1,53% των τελευταίων 88.278 θανάτων στη χώρα μας, οφείλεται στον κορωνοιό



Οι χώρες που παρουσίασαν τα καλύτερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω κορονοϊού, μικρότερα από 1%, συγκριτικά με τη θνησιμότητα όλων των αιτιών θανάτων ήταν η Κύπρος που είχε το καλύτερο ποσοστό με 0,6%, η Λετονία και η Εσθονία με 0,7%, η Νορβηγία με 0,8% και η Φινλανδία με 0,9%.



Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα η έρευνα του Εthnos gr και του Νίκου Καρδούλα (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) σχετικά με το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας που οφείλεται στη πανδημία του κορονοϊού, συγκριτικά με τους συνολικούς θανάτους που οφείλονται σε όλα τα υπόλοιπα αίτια στην Ευρώπη, εντός του 2020. Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, 7 ευρωπαϊκές χώρες παρουσίασαν ποσοστά θανάτων λόγω κορονοϊού άνω του 10%, συγκριτικά με τους θανάτους όλων των αιτιών. Ακολουθούν στοιχεία για την κατάσταση στη χώρα μας αλλά και για την... αποτυχία των πρακτικών που εφάρμοσε η Σουηδία.

Στην Ελλάδα 88.278 θάνατοι από 21 Φεβρουαρίου

Ποσοστά από 5% έως 10% παρουσίασαν 12 χώρες, ποσοστά από 2% έως 5% παρουσίασαν 12 χώρες, ποσοστά από 1% έως 2% παρουσίασαν 8 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ ποσοστά κάτω από 1% παρουσίασαν 5 χώρες με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση διεκδικώντας μία πολύ καλή πρωτιά. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση που θεωρείται πολύ καλή επίδοση. Από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι 19 Νοεμβρίου στην Ελλάδα καταγράφηκαν 88.278 θάνατοι συνολικά και οι 1.347 από αυτούς είναι από κορονοϊό.

Η αποτυχία της Σουηδίας

Το μοντέλο της Σουηδίας, η σημαία των «συνομωσιολόγων», μόνο επιτυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού η Σουηδία κατατάσσεται στην 34η χειρότερη θέση μεταξύ 44 ευρωπαϊκών χωρών, με ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόνο του κορονοϊού 8,5%, με το μέσο όρο της Ευρώπης να είναι 5,3%. Πριν μία εβδομάδα ακόμη και η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Σουηδίας παραδέχθηκε την αποτυχία των προβλέψεων του μοντέλου τους, ενώ κριτική κατά της στρατηγικής της χώρας τους τάσσονται Σουηδοί ιολόγοι, οι οποίοι τονίζουν ότι η στρατηγική της Σουηδίας έχει αποδειχθεί δραματική αποτυχία.

Τα στοιχεία στην Ευρώπη από 21 Φεβρουαρίου

Στην παρούσα μελέτη γίνεται μία προσπάθεια να εκτιμηθεί η θνησιμότητα που οφείλεται στον κορονοϊό συγκριτικά με τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες θανάτων, από τις 21 Φεβρουαρίου όπου καταγράφηκε το πρώτο θύμα κορονοϊού στην Ευρώπη, έως τις 19 Νοεμβρίου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τα στοιχεία είναι από τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Θνησιμότητας (Euro-MOMO) και των παγκόσμιων εφαρμογών Countrymeters και Wordmeter. Στον πίνακα, αποτυπώνονται το σύνολο των θανάτων από όλες τις αιτίες και το σύνολο των θανάτων λόγω του κορονοϊού από 21 Φεβρουαρίου έως και 19 Νοεμβρίου και το ποσοστό των θανάτων που οφείλεται στη νόσο του κορονοϊού συγκριτικά με όλες τις αιτίες θανάτων στις 44 ευρωπαϊκές χώρες.

Θλιβερή πρωτιά το Βέλγιο

Οι χώρες που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω κορονοϊού, μεγαλύτερα από 10%, συγκριτικά με τη θνησιμότητα όλων των αιτιών θανάτων ήταν η Ανδόρα με ποσοστό 21%, ο Άγιος Μαρίνος με 20,9%, το Βέλγιο (έχει περίπου ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα) με 17%, η Ισπανία με 13,4%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 11,3%, η Ιταλία με 10,6% και η Γαλλία με 10,3%.

Την καλύτερη επίδοση η Κύπρος

Οι χώρες που παρουσίασαν τα καλύτερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω κορονοϊού, μικρότερα από 1%, συγκριτικά με τη θνησιμότητα όλων των αιτιών θανάτων ήταν η Κύπρος που είχε το καλύτερο ποσοστό με 0,6%, η Λετονία και η Εσθονία με 0,7%, η Νορβηγία με 0,8% και η Φινλανδία με 0,9%.

Στην 12η καλύτερη θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα με ποσοστό θανάτων λόγω κορονοϊού 1,5% συγκριτικά με τους θανάτους όλων των αιτιών, κατέχει την δωδέκατη καλύτερη θέση μεταξύ των 44 ευρωπαϊκών χωρών, όταν ο μέσος όρος του ποσοστού στην Ευρώπη είναι 5,3%. Από τις 21 Φεβρουαρίου μέχρι 19 Νοεμβρίου στην Ελλάδα καταγράφηκαν 88.278 θάνατοι συνολικά και οι 1.347 από αυτούς είναι από κορονοϊό.

Πηγή ΄Έθνος




greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ