2020-11-22 21:50:26
Φωτογραφία για ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Εκατομμύρια θα ταξιδέψουν για την Ημέρα των Ευχαριστιών
Μετά από μία εβδομάδα που καταγράφηκαν ένα εκατομμύριο κρούσματα του κορωνοϊού, εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ αναμένεται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις υγειονομικών αξιωματούχων ενάντια στην περαιτέρω εξάπλωση της Covid-19.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι μετακινήθηκαν αεροπορικώς την Παρασκευή μέσω αεροδρομίων των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας μια ημέρα με την δεύτερη μεγαλύτερη εναέρια κυκλοφορία στο εσωτερικό της χώρας μετά την έναρξη της πανδημίας.

«Είναι η δεύτερη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας που ο όγκος της επιβατικής κίνησης ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο», ανέφερε χθες με tweet της η εκπρόσωπος της TSA, Λίζα Φάρμπσταϊν.

Η Παρασκευή σηματοδότησε ένα ακόμη ορόσημο στις ΗΠΑ καθώς αναφέρθηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων - 196.815 λοιμώξεις σε 24 ώρες. Η χώρα χθες ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια μολύνσεις.


Αξιωματούχοι υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι το αυξανόμενο κύμα λοιμώξεων μπορεί σύντομα να κατακλύσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αν οι άνθρωποι δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες δημόσιας υγείας, ιδίως να μην ταξιδέψουν και να μην συναντηθούν σε σπίτια άλλων για τον παραδοσιακό εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη.

Παρόλα αυτά, βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter εμφάνισαν περισσότερα από 100 άτομα, φορώντας μάσκες, να συνωστίζονται σε πύλες αναχώρησης στο αεροδρόμιο Σκάι Χάρμπορ στο Φοίνιξ της Αριζόνα, την Παρασκευή. Οι ουρές στα σημεία ελέγχου της TSA στο αεροδρόμιο του Σικάγο Ο’Χάρε ήταν επίσης μεγάλες και «θύμιζαν εποχές προ πανδημίας», ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGN.

Ο αριθμός όσων θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για την φετινή εορτή των Ευχαριστιών προβλέπεται να μειωθεί κατά 47,5% από το 2019, αλλά 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πετάξουν, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε νωρίτερα αυτό το μήνα η American Automobile Association (ΑΑΑ). Όπως τονίζει η έκθεση, ο αριθμός που θα ταξιδέψει οδικώς αναμένεται να μειωθεί μόνο κατά περίπου 4%.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εξέδωσαν «σθεναρή σύσταση» στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών. «Ανησυχούμε για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων», δήλωσε την Πέμπτη ο αξιωματούχος των CDC Χένρι Γουόκ .

Επτά κυβερνήτες των Μεσοδυτικών Πολιτειών - Ουισκόνσιν, Μινεσότα, Ιλινόι, Οχάιο, Κεντάκι, Ιντιάνα και Μίσιγκαν - παρότρυναν τους κατοίκους τους να ακολουθήσουν τις ιατρικές συμβουλές και να μην γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών με άτομα εκτός των σπιτιών τους.

Σε βίντεο, οι κυβερνήτες αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση της Pfizer Inc ότι το εμβόλιο της κατά της Covid-19 είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

«Αυτά είναι υπέροχα νέα, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να επαναπαυτούμε», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ιλινόι, Τζ. Μπ. Πρίτσκερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ