2020-11-23 17:23:43
Φωτογραφία για Στη Βουλή το κορωνοπάρτι του Βερβεσού
Ενός κακού μύρια έπονται για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, καθώς μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των γενεθλίων του στο γραφείο του στον ΔΣΑ, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας, το πάρτι για τα γενέθλια του με συγγενείς και συνεργάτες, αναμένεται να απασχολήσει και την Βουλή.

Ο βουλευτής της Ν.Δ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ήταν εκείνος που αποκάλυψε τα όσα έγιναν στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου την περασμένη Παρασκευή με σχετική ανάρτηση του στο Twitter και σήμερα θα καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Μάλιστα ο βουλευτής, όπως ανέφερε , δέχτηκε πιέσεις την ίδια μέρα που «ανέβασε» τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, να τα κατεβάσει . Ωστόσο, δεν ενέδωσε. Σε άλλη ανάρτηση του στο Facebook, εξήγησε το γιατί: «Κάποιοι έκριναν σκόπιμο να μου επισημάνουν ότι στο χθεσινό παρτάκι του προέδρου ΔΣΑ ήταν και "δικοί μας". Άρα, μου είπαν, δεν έπρεπε να έχω αναδείξει το θέμα. "Δικός μας", "δικός σας", "δικός τους" μπροστά στον νόμο και την ανθρώπινη ζωή δεν έχουν καμία σημασία, ούτε διαφορά!»


Νωρίτερα έγινε γνωστή η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς δόθηκε εντολή για προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

  Υπενθυμίζεται από το κορωνοπάρτι γενεθλίων του προέδρου του ΔΣΑ προκλήθηκε σάλος, ειδικά μετά τα βίντεο που δείχνουν παρισταμένους να διασκεδάζουν φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα στα βίντεο ακούγεται και το σύνθημα: «Σεισμός, σεισμός Δημήτρης Βερβεσός και... συνωστισμός!».

Με αφορμή την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για το πάρτι που έλαβε χώρα εν μέσω πανδημίας και lockdown στο γραφείο του στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός δήλωσε: «Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ