2020-11-24 00:33:00
Φωτογραφία για ΝΑΤΟ: Κόντρα εκπροσώπων Γερμανίας – Τουρκίας στην 66η διακοινοβουλευτική διάσκεψη
«Η Τουρκία δεν ασπάζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ» κατήγγειλε Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων - «Είμαστε δημοκρατική χώρα» απάντησε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Ένταση σημειώθηκε μεταξύ εκπροσώπων της Γερμανίας και της Τουρκίας στην 66η διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται διαδικτυακά, με αφορμή τις προκλήσεις της 'Αγκυρας εναντίον μελών της συμμαχίας

«Η Τουρκία δεν ασπάζεται τις αξίες του ΝΑΤΟ και έχει πρόβλημα και με το κράτος Δικαίου» τόνισε ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν, επικρίνοντας ιδιαίτερα την Άγκυρα, μετά και το επεισόδιο που σημειώθηκε στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ειρήνη.

«Το καθεστώς Ερντογάν έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο: απειλώντας πλοία της Γερμανίας, συμμάχου στο ΝΑΤΟ , ενός άλλου εταίρου, της Γαλλίας πριν από μερικούς μήνες, με μαζική παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Η Τουρκία παραβιάζει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρώπης, επέτρεψε στο Αζερμπαϊτζάν να σπάσει την ανακωχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μήπως δεν πρέπει να βλέπουμε την Τουρκία όχι ως εταίρο, αλλά ως διασπαστικό στοιχείο και απειλή για το NATO;» ήταν η ερώτηση του Γερμανού βουλευτή.


Αμέσως υπήρξε παρέμβαση του Οσμάν Ασκίν Μπακ, επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και αντιπροέδρου, που υπεραμύνθηκε των κινήσεων της Άγκυρας αλλά και της συμβολής της στη Συμμαχία.

«Η Τουρκία είναι μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και συμμετέχει στις αποστολές», απάντησε στον Γερμανό βουλευτή.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη με ένα λακωνικό σχόλιο ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που για άλλη μια φορά απέφυγε να καταδικάσει τις ενέργειες τις Άγκυρας και περιορίστηκε να πει ότι «η Τουρκία είναι Σύμμαχος, που βοηθάει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και φιλοξενεί πρόσφυγες». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ