2020-11-25 17:26:17
Φωτογραφία για Γαλλία και ΗΑΕ θα λάβουν μέρος στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου


Μορφοποιείται η νέα σχέση συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο - Στα αεροναυτικά γυμνάσια θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Γαλλία, ΗΑΕ και Κύπρο - Στα γυμνάσια που θα διεξαχθούν από 30 Νοεμβρίου μέχρι 6 Δεκεμβρίου θα λάβουν μέρος δύο ελληνικές φρεγάτες, ένα υποβρύχιο και οκτώ μαχητικά αεροσκάφη F-16, τέσσερα από τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο

Τρεις μήνες μετά την συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου και λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, η Αθήνα και το Κάιρο επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές διμερείς τους σχέσεις με την διεξαγωγή της μεγάλης διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης με την επωνυμία «Μέδουσα».

Τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020. Εκτός από τις αεροναυτικές δυνάμεις από Ελλάδα και Αίγυπτο, στην «Μέδουσα» θα λάβουν επίσης μέρος στρατιωτικές δυνάμεις από την Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο.


Η ελληνοαιγυπτιακή διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας, εντός του FIR Καϊρου, συμπεριλαμβανομένης της αιγυπτιακής ακτογραμμής. Σκοπός της άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων από Ελλάδα-Αίγυπτο-Γαλλία-ΗΑΕ και Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με δύο φρεγάτες με τα οργανικά τους ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, ένα αρματαγωγό, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και ακόμη τέσσερα αεροσκάφη F – 16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, τρία επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64, ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Chinook και Έλληνες κομάντος από επίλεκτες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ