2020-11-25 20:12:39
Φωτογραφία για Στο... παρά πέντε αποφεύχθηκε φιάσκο με τις ασφαλιστικές ενημερότητες!



Όπως είναι γνωστό κάθε μήνα για την κατάθεση συνταγών απαιτείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Η ασφαλιστική ενημερότητα εκδίδεται από τον νέο ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά. Έως τώρα σε αυτήν, δεν συμπεριλαμβάνονταν τυχόν οφειλές από το ΤΣΑΥ. 

Εδώ και λίγες μέρες, αυτό άλλαξε. Δεδομένου όμως ότι το ΤΣΑΥ δεν έχει προχωρήσει σε καμία σχεδόν εκκαθάριση, το σύστημα έβγαζε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους φαρμακοποιούς ότι δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην είναι δυνατή ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάθεση συνταγών....

Οι Farmakopoioi ήταν ενήμεροι για το θέμα από την πρώτη στιγμή. Επικοινωνήσαμε άμεσα με....





.... τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολο Βαλτά. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες του με τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη, το πρόβλημα λύθηκε εντός της ημέρας. Ο κ. Χάλαρης έδωσε εντολή να αποδεσμευθούν τυχόν οφειλές ΤΣΑΥ από την ασφαλιστική ενημερότητα. Έτσι λοιπόν όλοι μπορούν και πάλι να εκδόσουν χωρίς πρόβλημα την ενημερότητά τους.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του ΤΣΑΥ θα ολοκληρωθεί αυτόματα για όλους. Πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι φαρμακοποιοί να επικοινωνήσουν με το τοπικό ΤΣΑΥ και να ζητήσουν εκκαθάριση, διότι πολλοί είναι εκείνοι που έχουν οφειλές.

Αυτό που καταφέραμε για την ώρα είναι η παράταση της εφαρμογής προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών....


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ