2020-11-26 03:28:05
Φωτογραφία για Εκπληκτική ανακάλυψη. Ρινικό σπρέι αποδεικνύεται αποτελεσματικό κατά του κοροναϊού.

 medlabnews.gr iatrikanea

Ένα νέο ρινικό σπρέι που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στα πρώτα στάδια κλινικών δοκιμών για την προστασία και καταπολέμηση του κοροναϊού, προχωράει στο στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους, μετά από σημαντική χρηματοδότηση που έλαβε από την Αυστραλιανή κυβέρνηση η εταιρεία βιοτεχνολογίας Ena Respiratory. Εάν οι δοκιμές στεφθούν από επιτυχία, το φάρμακο αυτό θα μπορεί να κατασκευαστεί στην Αυστραλία.

Η ρινική θεραπεία INNA-051, που αναπτύσσει η ερευνητική ομάδα του Ena Respiratory, έχει στόχο να καταπολεμήσει τους ιούς του αναπνευστικού, όχι μόνο την COVID-19, αλλά και τη γρίπη και το απλό κρυολόγημα, από το πρώτο σημείο εισχώρησής τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όταν χορηγηθεί το σπρέι, ενεργοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα άμυνας στην αναπνευστική οδό, αντιμετωπίζοντας τη λοίμωξη αποτελεσματικά στο αρχικό του στάδιο.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσίευσε το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο, τα αποτελέσματα από τη χορήγηση του ρινικού αυτού σπρέι είχε τη δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα του ιού στη μύτη και το λαιμό μέσα από δοκιμές που έγιναν σε κουνάβια. Εάν αποδειχθεί επιτυχής και στον ανθρώπινο οργανισμό, το σπρέι θα έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τον πληθυσμό από τη μετάδοση του κοροναϊού, αλλά και της γρίπης.

Στο πλευρό των ερευνητών του Ena Respiratory, στέκεται η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, με χρηματοδότηση ύψους $11.7 εκατ. από το Ταμείο Βιοϊατρικής για την ολοκλήρωση των δοκιμών, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Greg Hunt.

Άλλες έρευνες που θα λάβουν χρηματοδοτήσεις από το συγκεκριμένο ταμείο αφορούν την αντιμετώπιση αυτοάνοσων και νευρολογικών παθήσεων.

Συγχρηματοδότες στις επενδύσεις στον τομέα της Βιοϊατρικής είναι τα ιδιωτικά ταμεία BioScience Managers, OneVentures Healthcare Fund και το Brandon Capital Partners, το οποίο συγχρηματοδοτεί τις δοκιμές του INNA-051.

Ο υπουργός Υγείας Greg Hunt, δήλωσε ότι στόχος των επενδύσεων είναι να ενισχύει τις ανακαλύψεις που γίνονται στην Αυστραλία, βοηθώντας τις να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και την διάθεσή τους στον πληθυσμό ώστε να σωθούν και να βελτιωθούν ζωές.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ