2020-11-26 10:50:10
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από Δράμα για Αθήνα με C-130
Παναγιώτα Καρλατήρα - Protothema.gr

Αναχώρησε από την Ελευσίνα το αεροσκάφος με προορισμό την Καβάλα - Θα παραλάβει ασθενείς από τη Δράμα - 1 στους 5 νοσηλευόμενους είναι σε ΜΕΘ

Αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας αεροσκάφος C130, με προορισμό την Καβάλα, από όπου θα παραλάβει τρεις ασθενείς από τη Δράμα, που νοσηλεύονται με κορωνοϊό και θα τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ. 

Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών, που θα συνοδεύονται από γιατρούς του ΕΚΑΒ και οι οποίοι θα έχουν την εύθυνη μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής. 

Οι ασθενείς είναι από 75 έως 76 ετών και θα διακομιστούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Σωτηρία». Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ