2020-11-26 21:39:08
Φωτογραφία για Παγκόσμια επιτυχία. Για 27 διαδοχικές ημέρες δεν καταγράφεται ούτε ένα νέο κρούσμα. Στο μηδέν και οι θάνατοι από COVID-19

medlabnews.gr iatrikanea 

Σχεδόν ένα μήνα πλέον, η Βικτώρια δεν έχει καταγράψει ούτε ένα νέο κρούσμα κοροναϊού, με τους πολίτες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στους πιο… COVID-κανονικούς ρυθμούς.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας πως το προηγούμενο 24ωρο, η Πολιτεία παρέμεινε στο πολυπόθητο… μηδέν όσον αφορά στην πανδημία (0 νέα κρούσματα, 0 νέοι θάνατοι, 0 ενεργά κρούσματα).

Ήταν η 27η διαδοχική ημέρα χωρίς νέο κρούσμα και κανένα νέο θάνατο.

Ένα σημαντικό επίτευγμα, το οποίο κατέστη δυνατό χάρη στις θυσίες των κατοίκων της Βικτώριας που υπέμειναν, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, αυστηρούς περιορισμούς για σχεδόν 4 μήνες, κατά το δεύτερο κύμα της COVID-19.



 

Η Πολιτεία απέχει μόλις ένα 24ωρο πια ώστε επίσημα να χαρακτηριστεί ότι ότι «εξάλειψε» τον κοροναϊό.

Το σημαντικό ορόσημο μπορεί να επιτευχθεί, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή, όταν θα έχουν συμπληρωθεί οι 28 ημέρες με τα νέα κρούσματα στο μηδέν.

Αυτό είναι το «όριο» που προβλέπεται για να χαρακτηριστεί εξάλειψη η… απουσία του ιού από μία περιοχή, τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εξετάσεις.

Το «στοίχημα» παραμένει βέβαια να διατηρηθεί ο κοροναϊός υπό έλεγχο, η ζωή να επανέλθει… ή μάλλον να προσαρμοστεί στα δεδομένα που ισχύουν πια και η οικονομία να ανακάμψει.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ