2020-11-30 02:40:05
Φωτογραφία για Οι εργαστηριακοί γιατροί είναι στα κάγκελα. Η πανδημία στη  διατίμηση

medlabnews.gr iatrikanea

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η πανδημία στη " διατίμηση "



 Με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθήσαμε τη δημόσια στηλίτευση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών του διαγνωστικού τομέα από τον γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης που ήρθε σε συνέχεια της προσπάθειας στοχοποίησης των αυτοαπασχολούμενων κλινικών ιατρών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με την αναφορά στην ένδεια ενδιαφέροντος από μόνο 8 ιατρούς για απασχόληση στο ΕΣΥ.



Το κενό της διαχρονικής αποτυχίας της πολιτείας για σοβαρή οργάνωση της κρατικής ΠΦΥ την επωμίστηκε ο ιδιωτικός τομέας που συνέβαλε στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα κατά τη διάρκεια του 1ου και του 2ου κύματος, λειτουργώντας ως ανάχωμα της πίεσης προς το δημόσιο σύστημα υγείας. Και ενώ η συμβολή μας είναι ουσιαστική, εισπράττουμε μόνιμα την περιφρόνηση, την απαξίωση και την αδιαφορία της πολιτείας.


Σήμερα λήγουν οι συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση για το πώς πρέπει να διαχειριστούν τα ραντεβού των ασθενών τους.

Το clawback που καταστρέφει τις ζωές του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα παρατείνεται μέχρι το 2024, υπονομεύοντας και το μέλλον των παιδιών τους.

Από εκπροσώπους φιλελεύθερης κυβέρνησης αφήνονται αιχμές για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και απόφαση για καθεστωτική πράξη διατίμησης στο υπέρτατο αγαθό της διάγνωσης, του ακρογωνιαίου λίθου στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Η προτεινόμενη διατίμηση είναι κάτω από τα όρια του κόστους και με σαφή υπόδειξη παραβίασης της τήρησης των αυστηρών υγειονομικών και εργαστηριακών πρωτοκόλλων και έκπτωσης στην αξιοπιστία των διαγνώσεων. Επισημαίνουμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη δραματική μείωση διενέργειας των rapid και μοριακών τεστ από τον ιδιωτικό τομέα και κίνδυνος αύξησης της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Εν μέσω lockdown και κρίσιμης φάσης της πανδημίας, η σοβαρή πολιτεία οφείλει να σέβεται το πολιτικό της πλαίσιο, να ψάχνει συμμάχους και όχι να κάνει εχθρούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Δημήτριος Οικονόμου
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ