2020-12-01 13:51:51
Φωτογραφία για Κλέβουν καταλύτες!


Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα αφαίρεσης καταλυτών από οχήματα στα Βόρεια Προάστια και κυρίως πέριξ του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Έχει ξεφύγει κυριολεκτικά η κατάσταση κυρίως στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στις περιοχές των Βριλησσίων και Αμαρουσίου πλησίον του Σισμανόγλειου νοσοκομείου καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων ανακάλυψαν ότι τους έχουν κλέψει τον καταλύτη από το αυτοκίνητό τους.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες σε χωράφι που έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πλησίον του Σισμανόγλειου νοσοκομείου δύο ιδιοκτήτες έχασαν τους καταλύτες των οχημάτων τους με διαφορά μιας ημέρας.

Η Αστυνομία από την άλλη μεριά συνέλαβε πρόσφατα επ’ αυτοφώρο δύο άτομα στην περιοχή της Πεύκης τα οποία ήταν εφοδιασμένα με γρύλους, τροχούς και πριόνια και σύμφωνα με τις Αρχές προσέγγιζαν τα αυτοκίνητα ξημερώματα και κατάφεραν να αφαιρέσουν τους καταλύτες.


Ειδικότερα τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου στην Πεύκη, να έχει ανυψώσει με γρύλο ΙΧΕ αυτοκίνητο και να προσπαθεί με τη χρήση τροχού να αποκόψει τον καταλύτη από το σύστημα εξάτμισης.

Από την έρευνα του Τ.Α. Πεύκης-Λυκόβρυσης διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος είχε διαπράξει κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο 7 κλοπές καταλυτών από ΙΧΕ αυτοκίνητα στις περιοχές της Πεύκης, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ο δεύτερος, 27 ετών, συνελήφθη πρωινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου στην περιοχή του Χαλανδρίου, να επιβαίνει σε αυτοκίνητο και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο 2 κομμένοι καταλύτες και 4 πριόνια.

Κοντά στο σημείο που έγινε ο έλεγχος εντοπίσθηκε ανυψωμένο με γρύλο ΙΧΕ αυτοκίνητο του οποίου ο καταλύτης είχε υποστεί φθορά κατά την προσπάθεια αφαίρεσής του.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Χαλανδρίου και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πάντως η διαδικασία για την αφαίρεση του καταλύτη είναι ιδιαίτερα εύκολη και επικερδής για τους κλέφτες καθώς χρειάζονται μόλις 2 με 3 λεπτά και τα χρήματα που αποκομίζουν μπορεί να ανέλθουν και σε 250 ευρώ το κομμάτι!

Οι κλεμμένοι καταλύτες πωλούνται σε εμπόρους μετάλλων ή σε κάποιο δίκτυο εμπορίας παλιοσίδερων τα οποία μεταφέρουν τα κλεμμένα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων στην Ινδία, την Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη για να ανακυκλωθούν και να μεταπωληθούν Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας που δημοσιεύει το Newsauto.gr αποτελεί ένα από τα τελευταία κρούσματα αφαίρεσης καταλύτη στην περιοχή πλησίον του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου διαπίστωσε ότι κάτι… λείπει όταν το πρωί εκκίνησε τον κινητήρα και εκτός του υπερβολικού θορύβου που παρήγαγε άναψαν αμέσως και όλες οι ενδείξεις για έλεγχο του κινητήρα. Όταν μετέβηκε στο συνεργείο για να διαπιστωθεί τι έχει το αυτοκίνητο οι τεχνικοί των ενημέρωσαν για την κλοπή του καταλύτη και πως ήταν το τέταρτο κρούσμα εκείνη την ημέρα! Το κόστος προμήθειας και τοποθέτησης του καταλύτη ξεπερνούσε τα 550 ευρώ…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ