2020-12-01 13:59:02
Φωτογραφία για Τουρκία: Καταγγέλλουν την Google επειδή εμφανίζει Βόσπορο και Δαρδανέλια με την ελληνική ονομασία τους


Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», ανακαλύπτοντας πως πίσω από την Google κρύβεται… ελληνικός δάκτυλος - Τις καταγγελίες ξεκίνησε ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο θεωρούμενος εμπνευστής του δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας»

Με την Google τα έβαλαν οι Τούρκοι, επειδή στους χάρτες της εμφανίζει τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, με τις ελληνικές τους ονομασίες. Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», ανακαλύπτοντας πως πίσω από την Google κρύβεται… ελληνικός δάκτυλος.

«Η μηχανή αναζήτησης Google έγινε εργαλείο για τις μεσογειακές προκλήσεις της Ελλάδας. "Βόσπορος" και "Δαρδανέλια" παρουσιάζονται στα ελληνικά στην εφαρμογή χαρτών της Google» αναφέρει το «A Haber» με τίτλο: «Ελληνική πρόκληση από την Google για Βόσπορο και Δαρδανέλια»

Οι καταγγελίες κατά της Google, ξεκίνησαν από τον γνωστό απόστρατο ναύαρχο, τέως υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και πρόεδρο του Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, που διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση των ελληνικών ονομασιών Βόσπορος και Δαρδανέλια αντί των τουρκικών İstanbul Bogazı και Çanakkale Bogazı αντίστοιχα.


«Η Ελλάδα αρνείται να αποδεχτεί τα ονόματα İstanbul Bogazı και Çanakkale Bogazı αποκαλώντας τα ως "Βόσπορο" και "Δαρδανέλια". Αυτό είναι προσβολή για την Τουρκία. Η Google πρέπει να διορθώσει αμέσως» σχολίασε ο Γιαϊτζί, που το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει προσπάθεια να καθιερωθεί και να χρησιμοποιείται από την Τουρκία η ονομασία «Θάλασσα των Νήσων» αντί του «Αιγαίου Πελάγους» που παραπέμπει στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, θεωρείται «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και εμπνευστής του τουρκολιβυκού συμφώνου. Μεγάλο μέρος των ακραίων θεωριών του, αποτελεί πλέον μέρος του επίσημου δόγματος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κλέβουν καταλύτες!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κλέβουν καταλύτες!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ