2020-12-01 23:10:58
Φωτογραφία για Η Ουκρανία μιλά για συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα της Κριμαίας - Τα βλέμματα στην απάντηση της Μόσχας
Μια συνεργασία που αναμένεται να ταράξει τις σχέσεις Μόσχας- Άγκυρας έρχεται στο προσκήνιο. Έκκληση για σχηματισμό διεθνούς πλατφόρμας στήριξης για την Κριμαία απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Ντμίτρο Κούλεμπα δήλωσε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος διεθνής μηχανισμός για την επίλυση του ζητήματος της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 ύστερα από εισβολή.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το 2014 η Κριμαία κατελήφθη παράνομα και ξεκίνησε ο πόλεμος», δήλωσε ο Ουκρανός υποργός Εξωτερικών στο Anadolu.

«Δεν δημιουργήθηκε διεθνής μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Διορθώνουμε, λοιπόν, αυτό το λάθος», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός αφήνοντας σαφείς αιχμές περί αδράνειας από πλευράς διεθνούς κοινότητας.

«Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία που υποστηρίζει με συνέπεια και σταθερότητα την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και την προθυμία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεργαστεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση», προσέθεσε ο Κούλεμπα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ