2020-12-02 00:14:15
Φωτογραφία για Μητσοτάκης σε Μακρόν και Μισέλ: Να ενεργοποιηθούν άμεσα οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την τουρκική προκλητικότητα και ζήτησε από τον Σαρλ Μισέλ να εφαρμοστούν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, με το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας να βρίσκεται «ψηλά» στην ατζέντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που διεξάγεται στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και κατά την επικοινωνία του με τον κ. Μακρόν έθεσε ανοικτά το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές ο Έλληνας πρωθυπουργός και στις δυο επικοινωνίες του αναφέρθηκε στις ευρωτουρκικές σχέσεις, κάνοντας αποτίμηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε δε την ανάγκη να εφαρμοστούν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου στα οποία γινόταν αναφορά για κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου εφόσον η Άγκυρα συνεχίσει την τακτική των προκλήσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ