2020-12-05 08:39:50
Φωτογραφία για Ολλανδία: Απειλητικές επιστολές σε μέλη της επιστημονικής επιτροπής για τη διαχείριση του ιού
Πολλά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που έχει αναλάβει να συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ολλανδίας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν δεχθεί απειλές, μετέδωσε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Nu.nl.

Απειλητικές επιστολές τοποθετήθηκαν απευθείας στα γραμματοκιβώτια κάποιων μελών της επιτροπής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα μέλος της επιτροπής, ο Αντρέας Βος, έλαβε επιστολή στην οποία τον αποκαλούσαν «φρικτό πίθηκο» και του ζητούσαν «να επιστρέψει στη Γερμανία», ανέφερε ο ιστότοπος.

Μέλος της επιτροπής τέθηκε «υπό προστασία», σύμφωνα με συνάδελφό του, τον Ντίντερίκ Γκόμερς, τον οποίο επικαλείται το Nu.nl.

Πολλά μέλη της επιστημονικής επιτροπής φοβούνται και πλέον διστάζουν να μιλήσουν για την covid-19 στα μέσα ενημέρωσης, όπως δήλωσαν στον ιστότοπο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM) αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.


Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διαδηλώσεις ομάδων που είναι αντίθετες στα περιοριστικά μέτρα που έχει υιοθετήσει η ολλανδική κυβέρνηση για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο δεν έχει βρεθεί κάποια σύνδεση μεταξύ των αντιπάλων των μέτρων και των απειλών που διατυπώθηκαν εναντίον της επιτροπής.

Τον Οκτώβριο ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και την Ασφάλεια (NCTV) είχε δώσει στη δημοσιότητα έγγραφα στα οποία προειδοποιούσε για το ενδεχόμενο διάπραξης βίαιων ενεργειών που συνδέονται με την πανδημία, αποτέλεσμα «ενός συνδυασμού ακραίας ιδεολογίας, ενδεχόμενων ψυχοκοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων και των μέτρων λόγω της covid-19». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ