2020-12-05 10:53:30
Φωτογραφία για Η αγαπημένη πλατφόρμα των συντηρητικών Αμερικανών κινδυνεύει να «πνιγεί» στο πορνό
Η πλατφόρμα υπόσχεται πλήρη ελευθερία λόγου και απουσία ελέγχου περιεχομένου, όμως αυτή η πολιτική μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Parler, που διατυμπανίζει την αφοσίωσή του στην «ελευθερία του λόγου», έχει εξελιχθεί σε «Μέκκα» των συντηρητικών Αμερικανών, ιδίως μετά την εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά την εκτίναξη της δημοφιλίας της πλατφόρμας όμως, ιδίως μεταξύ σκληροπυρηνικών οπαδών του Αμερικανού προέδρου, υποστηρικτών της alt-right και φαν των θεωριών συνωμοσίας, το Parler αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Κινδυνεύει να «πνιγεί» στην πορνογραφία λόγω του περιορισμένου ελέγχου του περιεχομένου που ανεβαίνει σε αυτό, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πλατφόρμα microblogging που αυτοδιαφημίζεται ως μία μη προκατειλημμένη εναλλακτική κοινωνικής δικτύωσης, σε αντιδιαστολή με το Twitter και το Facebook, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «μαγνήτη πορνογράφων, υπηρεσιών με συνοδούς και εμπόρων σεξουαλικών ειδών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιτήδειοι έχουν εισχωρήσει στην πλατφόρμα και δελεάζουν αθώους χρήστες με hashtags όπως #keepamericasexy και #milfsfortrump2020 για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους και να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Ένα παρόμοιο hashtag -#sexytrumpgirl- σόκαρε πρόσφατα τους χρήστες του Parler όταν, σύμφωνα με την Post «εικόνες τόπλες γυναικών, συνοδευόμενες από συνδέσμους για ιστότοπους με σκληρό πορνό, άρχισαν να εμφανίζονται στις οθόνες τους, με ρυθμό τουλάχιστον μία ανά λεπτό». Τη μια στιγμή ένας φαν του Τραμπ μπορεί να ανέλυε τις «αποδείξεις» περί δήθεν απάτης στις αμερικανικές εκλογές, και την άλλη να βρισκόταν μπροστά σε μια διαφήμιση δονητών.

Η εισχώρηση πορνογραφικού υλικού σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram δεν είναι εύκολη, αφού απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίηση γυμνών και σεξουαλιkών εικόνων. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Uproxx, στο παρελθόν αυτό το υλικό απαγορευόταν και στο Parler, όμως πρόσφατα άλλαξαν τον κανονισμό τους ώστε να επιτρέπεται οτιδήποτε είναι νόμιμο - συμπεριλαμβανομένων γυμνών εικόνων που απεικονίζουν ενήλικες. Εκεί, οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν πορνογραφικό υλικό με μια απλή αναζήτηση, όμως πλέον έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και έμποροι υπηρεσιών και προϊόντων της βιομηχανίας του σεξ. Κι αντίθετα με το Twitter, το Parler δεν διαθέτει εργαλεία που αποτρέπουν το excessive rapid posting, με αποτέλεσμα φαινόμενα όπως εκείνο του #sexytrumpgirl.

Παρόλο που το Parler είναι αποφασισμένο να προστατέψει την ελευθερία λόγου που αποτελεί το κύριο σλόγκαν του, υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε στην WP ότι «κανείς δεν θέλει να έχουμε φαινόμενα spamming με πορνογραφικό υλικό. Από τη μεριά του, ένας καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διατύπωσε μια αρκετά απαισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον της πλατφόρμας: «Οταν λές ότι είσαι κατά του ελέγχου του περιεχομένου, στην ουσία προσκαλείς τέτοιου είδους περιεχόμενο. Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα πνιγούν από τέτοιου είδους φαινόμενα».

Με πληροφορίες απο Uproxx, Washington Post
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ