2020-12-05 20:30:45
Φωτογραφία για Τουρκία: Αποστολή 45.000 ωρών για την προστασία του Oruc Reis ολοκλήρωσε το πολεμικό ναυτικό
Το τουρκικό ναυτικό παρείχε κάλυψη ασφαλείας στο ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κατά τη διάρκεια των αποστολών εξερεύνησης στην Ανατολική Μεσόγειο για 82 ημέρες, γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Το ερευνητικό, η πορεία του οποίου προκάλεσε αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου και από δηλώσεις αποδοκιμασίας από αξιωματούχους της ΕΕ, συνοδεύτηκε από ναυτικά πλοία και αεροσκάφη στις αποστολές του από 8 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου, ανέφερε το υπουργείο.

Τα πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια έπλεαν δίπλα στο Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο για 45.000 ώρες, τονίστηκε στην ανακοίνωση.

Τα θαλάσσια περιπολικά αεροσκάφη και ελικόπτερα συμπλήρωσαν 1.170 ώρες κατά τη διάρκεια της αποστολής ασφαλείας, ενώ άλλες 3.600 ώρες πτήσεων κάλυψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς και η ακτοφυλακή, υποστήριξαν επίσης την αποστολή συνοδείας και προστασίας, ανέφερε το υπουργείο.

Το Oruc Reis, το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας την περασμένη Δευτέρα, είναι ένα από τα πολλά γεωτρύπανα που έχει στείλει η Τουρκία για να διερευνήσει ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ