2020-12-05 20:31:50
Φωτογραφία για TIME: Αυτή η 15χρονη επιστήμονας είναι το πρώτο «παιδί της χρόνιας»





Μια 15χρονη επιστήμων και εφευρέτρια έχει χαρακτηριστεί ως το «παιδί της χρονιάς» του περιοδικού TΙΜΕ.

Τα τελευταία 92 χρόνια, το περιοδικό επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», φιλοξενώντας φωτογραφία στο εξώφυλλο και ειδικό αφιέρωμα στις εσωτερικές σελίδες. Φέτος, για πρώτη φορά, φιλοξενεί το «παιδί της χρονιάς» το οποίο επιλέχθηκε κατόπιν συνεργασίας με τη Nickelodeon, και είναι η 15χρονη ερευνήτρια Gitanjali Rao.

H Gitanjali Rao, από το Ντένβερ του Κολοράντο, έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά πεδίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συσκευής που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο.

Η Gitanjali δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλα παιδιά στην ηλικία της να ονειρευτούν ιδέες για «επίλυση των προβλημάτων του κόσμου».


«Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ» είπε η 15χρονη σε συνέντευξή της με την Αντζελίνα Τζολί.

Η 15χρονη επιλέχθηκε από μια ομάδα 5.000 υποψηφίων στις ΗΠΑ, και φτάνοντας σε πέντε φιναλίστ ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων στην οποία συμμετείχε και ο παρουσιαστής Trevor Noah.

Η Gitanjali και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή.

Πηγή: in.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ