2020-12-05 21:33:44
Φωτογραφία για WSJ: Η Pfizer θα διανείμει τελικά τις μισές από τις δόσεις που είχε ανακοινώσει για το 2020
Κύμα ενθουσιαμού σήκωσε η είδηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer. Εν αναμονή της έγκρισής του από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, στις 10 Δεκεμβρίου, και από τον Ευρωπαϊκό στις 29 του ίδιου μήνα, η εφημερίδα Wall Street Journal, σε δημοσίευμά της, στο οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, επισημαίνει, ότι πιθανόν η Pfizer θα έχει τη δυνατότητα να διανείμει τις μισές από τις δόσεις που προανήγγειλε, μέχρι το τέλος του 2020.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι από τις 100 εκατομμύρια δόσεις, που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει, θα περιοριστεί στις μισές, δηλάδή στις 50 εκατομμύρια.

Πρόβλημα στο πρόγραμμα εφοδιασμού φαίνεται να έβαλε «φρένο» στο σχέδιο της εταιρείας.

«Η αύξηση στον εφοδιασμό πρώτων υλών διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο» δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στην WSJ.

«Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι το αποτέλεσμα της κλινικής δοκιμής καθυστέρησε κάπως σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.


Η Pfizer σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντισταθμίσει το έλλειμμα αποστέλλοντας πάνω από ένα δισ. δόσεις του εμβολίου το 2021.

Το «πράσινο φως» άναψε η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή για την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer, με 50 νοσοκομεία της Αγγλίας να ετοιμάζονται για τη διατήρηση των εμβολίων, για την οποία απαιτούνται θερμοκρασίες κάτω των 70 βαθμών.

Η κίνηση της Βρετανίας άνοιξε, πάντως, ευρύ πεδίο αντιπαραθέσεων, με την Κομισιόν να προτάσσει το θέμα της ασφάλειας έναντι της ταχύτητας και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, να μιλά για βιασύνη από μέρους των Βρετανών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγγειλε 40 εκατομμύρια δόσεις, με την προσδοκία ότι θα λάμβανε τις 10 εκατ. μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να πέσει στα πέντε εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν 40 εκατομμύρια δόσεις από Pfizer και Moderna για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το τέλος του έτους. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ