2020-12-09 04:00:07
Φωτογραφία για Αποκαλυπτικός o Θεοφάνης Τάσης: Οι κίνδυνοι της τεχνολογίας. Η σωματική μας αναβάθμιση με εμβόλιο

medlabnews.gr iatrikanea

 Στην εκπομπή «Στα άκρα» την περασμένη εβδομάδα, με τη Βίκυ Φλέσσα στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Λέκτωρ Σύγχρονης Φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης.



Στη συνομιλία τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα για τις διευκολύνσεις και τους κινδύνους της τεχνολογίας.

Μεταξύ άλλων ο Θεοφάνης Τάσης δήλωσε: 

«Ο υπερανθρωπισμός είναι ένα ρεύμα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ φιλοσοφίας, ανθρωπολογίας, νευροεπιστημών, επιστήμης της πληροφορικής, γενετικής, μοριακής βιολογίας. Έχει ως στόχο την ανθρώπινη αναβάθμιση σε τέσσερα επίπεδα. Σωματική, αισθηματική, ηθική και διανοητική αναβάθμιση. Σωματική αναβάθμιση σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να είμαστε απρόσβλητοι από ιούς. Υπό μία έννοια το κάνουμε αυτό. Όταν εμβολιαζόμαστε, δεν το κάνουμε επειδή είμαστε άρρωστοι, το κάνουμε για να μην νοσήσουμε. Άρα το εμβόλιο είναι μια μορφή πρωτόγονης αναβάθμισης. Αυτό είναι ένα επιχείρημα ενάντια σε όσους είναι ενάντια στην αναβάθμιση για λόγους ηθικής. Ήδη αναβαθμιζόμαστε. Όταν οράμε τα γυαλιά μας, αναβαθμιζόμαστε».  

Για τα όρια στην αναβάθμιση: «Αυτό είναι το ζήτημα. Ποιο είναι το όριο. Υπάρχει η αισθηματική αναβάθμιση που αφορά την ικανότητά μας να μπορούμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Δηλαδή, γιατί θα πρέπει να γινόμαστε έρμαιο των συναισθημάτων μας η να προσπαθούμε να ελέγχουμε με μακροχρόνιο διαλογισμό την οργή μας και να μην μπορούμε με μία κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή η με μια κατάλληλη μετατροπή της βιοχημικής μορφής του εγκεφάλου, να επιλέγουμε πότε θα οργιστούμε, για πόσο και με τι ένταση; Η αν θέλουμε να είμαστε χαλαροί, αγχωμένοι ή χαρούμενοι. Αυτά υπάρχουν ήδη. Όταν κάποιος παίρνει ένα Ζάναξ, αυτομάτως ηρεμεί και είναι αποδεκτό. Το πρόβλημα ποιο είναι; Ότι θα υπάρχει το εμφύτευμα ενδεχομένως ή μία πιο μακροχρόνια αγωγή;»

Δείτε ένα απόσπασμα της εκπομπής: 


medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lara Fabian - Je t'aime
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lara Fabian - Je t'aime
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ