2020-12-09 04:34:07
Φωτογραφία για Απο φυσικά αίτια ο θάνατος των έξι εθελοντών που πήραν το εμβόλιο Pfizer - BioNTech

medlabnews.gr iatrikanea

Μεγάλη απήχηση γνώρισαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία πέθαναν 6 εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech. Όμως αυτοί οι 6 θάνατοι δεν σχετίζονταν με τον εμβολιασμό.

Σε σύνολο 37.796 εθελοντών καταγράφηκαν 6 θάνατοι - Οι 4 πήραν το φάρμακο placebo και οι άλλοι δύο κατέληξαν από φυσικά αίτια



Τη ζωή τους έχασαν δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, στις ΗΠΑ.



Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσίευσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ πέθαναν έξι άτομα.



Όπως διευκρινίζει σε πίνακα, οι δύο από τους έξι εθελοντές είχαν κάνει το εμβόλιο και οι άλλοι είχαν λάβει το placebo φάρμακο.



Και οι δύο εθελοντές που έκαναν το εμβόλιο ήταν άνω των 55 ετών, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα. Ο ένας από τους δύο εμφάνισε καρδιακή ανακοπή, 60 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, ενώ έχασε τη ζωή του τρεις ημέρες αργότερα.



Ο άλλος ασθενής, ο οποίος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από προϋπάρχουσα αθηροσκλήρωση πέθανε από αρτηριοσκλήρωση τρεις ημέρες μετά τη λήψη του πρώτου εμβολιασμού.

Να σημειώσουμε πως στις δοκιμές του εμβολίου πήραν συνολικά μέρος 37.796 εθελοντές. Από αυτούς, στους 18.904 χορηγήθηκε το εμβόλιο και στους 18.892 χορηγήθηκε φάρμακο placebo.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

Όλοι οι θάνατοι αφορούν περιστατικά που συμβαίνουν στο γενικό πληθυσμό των ηλικιακών ομάδων όπου παρατηρήθηκαν, με παρόμοια συχνότητα.

medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ