2020-12-09 14:19:14
Φωτογραφία για Δύο εργαζόμενοι στο Βρετανικό σύστημα υγείας χρειάστηκε να νοσηλευτούν με αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο

 medlabnews.gr iatrikanea

Εκατοντάδες Βρετανοί έλαβαν το εμβόλιο χθες, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που άρχισε να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές είχαν προειδοποιήσει οποιονδήποτε με ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια πως δεν πρέπει να εμβολιάζεται.

Αυτό φαίνεται όμως δεν το ακολούθησαν όλοι κατά γράμμα με αποτέλεσμα χτες δύο εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου να εμφανίσουν αλλεργική αντίδραση.

Οι δύο εργαζόμενοι αισθάνθηκαν άρρωστοι, ειδοποίησαν τους αρμόδιους και τώρα είναι στο στάδιο της ανάρρωσης σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας.

Ο ΜΗRA, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έγκριση των εμβολίων, είναι η αρμόδια αρχή η οποία εντόπισε το πρόβλημα και έσπευσε να ενημερώσει τον NHS.

Ο καθηγητής, Stephen Prowis, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS, δήλωσε:

«Όπως σε κάθε νέο εμβόλιο, έτσι και τώρα ο MHRA μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε σε προληπτική διακοπή εμβολιασμού σε όσους είναι αλλεργικοί, μετά από δυο περιπτώσεις ασθενών. Και οι δυο αναρρώνουν καλά».

Να θυμίσουμε πως η Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 95%.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ