2020-12-09 15:26:17
Φωτογραφία για Τουρκικά ΜΜΕ: Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας από την Ελλάδα χρησιμοποιούσαν οι Γκιουλενιστές
Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τη μεταξύ τους επικοινωνία, φέρονται να χρησιμοποιούσαν μέλη του δικτύου FETO, του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, στην Τουρκία.

Σύμφωνα με σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα τα μέλη της FETO, χρησιμοποιούσαν ελληνικά δίκτυα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και την αποστολή μηνυμάτων, ενώ στις τηλεφωνικές συσκευές υπήρχαν εγκατεστημένα λογισμικά κρυπτογράφησης αλλά και εφαρμογές διαγραφής και επαναφοράς μηνυμάτων.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έλεγχο σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μελών της FETO που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές.

Η χρήση ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, εφαρμόστηκε προκειμένου να υπάρχει ασφαλής επικοινωνία μεταξύ μελών της FETO που κυκλοφορούν ελεύθεροι και εκείνων που υπόκεινται σε ένταλμα σύλληψης.

Όπως αναφέρει το TRT Haber, το δίκτυο του Γκιουλέν, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, «προσπαθεί επίσης να διεισδύσει σε δημόσια ιδρύματα και οργανισμούς, ενώσεις και άλλες κοινότητες, συνεχίζοντας τις παράνομες δραστηριότητες του» παρά την απαγόρευση λειτουργίας των δομών του.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ