2020-12-09 20:08:33
Φωτογραφία για Νέα πειρατική ενέργεια από την Τουρκία: Αυξάνει την «επιτήρηση» στην Ανατολική Μεσόγειο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου η Άγκυρα αποφάσισε να εγκαταστήσει πέντε «πύργους ναυτικής κυκλοφορίας» στις ακτές της και στα Κατεχόμενα για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα!

Σε νέες πειρατικές ενέργειες με τις οποίες φιλοδοξεί να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σχεδιάζει να προχωρήσει η Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ» στην Κύπρο, η Τουρκία προσανατολίζεται στο να αυξήσει την «ασφάλεια στη θάλασσα» και αποφάσισε να εγκαθιδρύσει 5 «πύργους ναυτικής κυκλοφορίας» στις ακτές της και στα Κατεχόμενα, «προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο»!

Σύμφωνα πάντα με το Κυπριακό «ΣΙΓΜΑ» το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών θα συστήσει 5 σταθμούς ακτοφυλακής σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα κατασκευαστούν στις περιοχές Zafer Burnu (ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα), Zeytinlik και Sadrazamköy των Κατεχομένων και oι άλλοι 2 σταθμοί στην Αντιόχεια και τη Μερσίνα.


Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ», τα χαρακτηριστικά του συστήματος Coast Watch Station είναι πολύ εξελιγμένα και θα μπορούν να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την διέλευση όλων των πλοίων από την περιοχή, που η Τουρκία ορίζει ως «δική της υφαλοκρηπίδα».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η ενέργεια αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, καθώς θα αποτρέπει «επιθετικές κινήσεις» των ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Πηγή: sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ