2020-12-10 06:01:48
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για τις φορολογικές υποθέσεις του υιού Μπάιντεν


Στο μικροσκόπιο της αμερικανικής εισαγγελίας βρίσκονται οι φορολογικές υποθέσεις του γιου του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ. Ο γιος του νεοεκλεγέντα προέδρου της Αμερικής έκανε γνωστό ότι διεξάγεται έρευνα πάνω στα φορολογικά του στοιχεία. H συγκεκριμένη δήλωση διατυπώθηκε από το μεταβατικό γραφείο του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.

«Είμαι βέβαιος ότι μια επαγγελματική και αντικειμενική εξέταση των θεμάτων θα αποδείξει ότι έχω χειριστεί τις υποθέσεις μου νόμιμα», δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν.

«Έμαθα χθες για πρώτη φορά ότι το γραφείο του εισαγγελέα στο Ντελαγουέρ ενημέρωσε τον νομικό μου σύμβουλο πως ερευνούν τις φορολογικές μου υποθέσεις», προσέθεσε.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν είναι βαθιά περήφανος για τον γιο του, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εχθρικών προσωπικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.


Οι επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν, ιδίως εκείνες στην Ουκρανία και την Κίνα, έχουν δώσει τροφή για σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων και σχολίων σε βάρος του πατέρα του για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Χάντερ Μπάιντεν ανέπτυσσε δραστηριότητες σε ξένες χώρες ενώ ο πατέρας του υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στο επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δραστηριότητες του γιου του Μπάιντεν στην Ουκρανία οδήγησαν και στην πρόταση δυσπιστίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικανός ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να διεξαχθεί έρευνα που να στοχοποιεί τον Χάντερ.

Οι επαφές του Χάντερ Μπάιντεν με Ουκρανό αξιωματούχο φέρονται να έγιναν το 2015. Μετά τις καταγγελίες που έγιναν, ξεκίνησε έρευνα. Η εισαγγελία προχώρησε στην κατάσχεση φορητών υπολογιστών και άλλων στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του γιου Μπάιντεν και του Ουκρανού αξιωματούχου. Ο Χάντερ Μπάιντεν ελέγχεται διότι φέρεται να συζητούσε με τον Ουκρανό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πατέρα του.

Ο δικηγόρος του Τραμπ υποστήριξε ότι εντόπισε τουλάχιστον 40.000 μέιλ στα λάπτοπ που φέρονται να ανήκουν στον Χάντερ Μπάιντεν. Σε ορισμένα από αυτά τα μέιλ, υπάρχουν γυμνές φωτογραφίες και αναφορές σε ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μπάιντεν πίεσε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να απολύσει τον επιθεωρητή που ερευνούσε την υπόθεση της εταιρείας φυσικού αερίου Burisma. Λίγους μήνες αργότερα, ο επιθεωρητής απολύθηκε, με το αιτιολογικό ότι διέρρευσαν στοιχεία της έρευνας σε άλλες χώρες. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ