2020-12-12 02:34:27
Φωτογραφία για Ελβετία: Ανεξέλεγκτη η διασπορά - Κλείνουν εστιατόρια και καταστήματα στις 7 το βράδυ


«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση», δηλώνει η πρόεδρος Σιμονέτα Σαμαρούγκα - Ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα Η Ελβετία, η οποία δεν καταφέρνει να ελέγξει την επιδημία Covid-19 έχοντας τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, υιοθέτησε σήμερα σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καταστημάτων στις 7 το βράδυ.

Ωστόσο, οι χώροι αυτοί θα μπορούν να μείνουν ανοιχτοί έως την 1.00 τη νύχτα της 24ης προς την 25η Δεκεμβρίου και τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου.

Εξαιρέσεις στο μέτρο που αφορά το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων θα είναι δυνατές στα καντόνια με "καλή επιδημιολογική κατάσταση", δηλαδή εάν ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι μικρότερος από 1 για τουλάχιστον 7 συνεχείς ημέρες και εάν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους είναι χαμηλότερος από τον ελβετικό μέσο όρο κατά τις τελευταίες 7 ημέρες.


Τα καταστήματα, οι χώροι αναψυχής και άθλησης, μουσεία και βιβλιοθήκες θα πρέπει επίσης να κλείνουν στις 7 το βράδυ, καθώς και τις Κυριακές.

Απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις θρησκευτικές λειτουργίες και τις νομοθετικές συνελεύσεις.

"Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε η Ελβετίδα πρόεδρος Σιμονέτα Σαμαρούγκα, τονίζοντας ότι η αύξηση της επιδημίας ήταν "εκθετική" και ότι τα νοσοκομεία έφτασαν "στα όριά τους".

Ουδέποτε η υγειονομική κατάσταση ήταν τόσο άσχημη, με σχεδόν 5.000 νέα κρούσματα ημερησίως, έναντι μερικών εκατοντάδων κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, και ένα ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών τεστ που παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 5.136 νέα κρούσματα και 106 επιπλέον θανάτους στην Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ