2020-12-12 12:40:44
Φωτογραφία για Zodiac: Αποκρυπτογράφησαν το ανατριχιαστικό μήνυμα του serial killer 51 χρόνια μετά!
Ο serial killer που δεν συνελήφθη ποτέ έχει πέντε επιβεβαιωμένα θύματα αλλά ανέλαβε την ευθύνη για συνολικά 37 - Η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο για δεκαετίες

Χρειάστηκε να περάσουν 5 ολόκληρες δεκαετίες προκειμένου να καταφέρει κάποιος να «σπάσει» τον «κώδικα» ενός κρυπτογραφημένου μηνύματος που έστειλε ο διαβόητος δολοφόνος Zodiac στην San Francisco Chronicle το 1969.

Σύμφωνα με τη New York Post, μια ομάδα ειδικών στην κωδικοποίηση κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο που παρέμενε άλυτος για πάνω από μισό αιώνα! Αυτο που ανακάλυψαν ήταν πως ο serial killer, που δεν συνελήφθη ποτέ, χλεύαζε στο μήνυμά του τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον πιάσουν και τους διαβεβαίωνε ότι δεν φοβόταν τη θανατική ποινή, αν ποτέ τα κατάφερναν.

«Ελπίζω να διασκεδάζετε τρομερά προσπαθώντας να με πιάσετε. Δεν φοβάμαι τον θάλαμο αερίων επειδή θα με στείλει στον παράδεισο μια ώρα αρχύτερα. Πλέον έχω αρκετούς δούλους να δουλεύουν για εμένα» γράφει το μύνημα του serial killer που έπρεπε να «περιμένει» 51 χρόνια για να διαβαστεί.


Η περίφημη «κρυπτογράφηση 340», ένα συνονθύλευμα από γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, δεν έκρυβε τελικά το όνομα του κατά συρροήν δολοφόνου που τρομοκρατουσε την Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1960 και του 1970. Η ομάδα πάντως που κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα είναι πολύ ικανοποιημένη και ελπίζει ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τον Zodiac, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί πως διέπραξε τουλάχιστον πέντε δολοφονίες από το 1968 ως το 1969, αλλά ανέλαβε την ευθύνη για συνολικά 37, ενώ ενέπνευσε άλλους δολοφόνους κατά συρροή.

«Το περασμένο σαββατοκύριακο, μια ομάδα στην οποία είμαι μέλος έλυσε το "340" και υπέβαλε τη λύση στο FBI, που κατόπιν την επαλήθευσε. Δεν σας κάνω πλάκα. Είναι απολύτως αλήθεια» δήλωσε ο David Oranchak στην Chronicle εχθές, Παρασκευή. Μια εκπρόσωπος των γραφείων του FBI στο San Franscico επιβεβαίωσε ότι το μήνυμα είχε όντως αποκρυπτογραφηθεί, λέγοντας ότι η υπηρεσία γνωρίζει ότι μια ομάδα ιδιωτών έλυσε πρόσφατα τον γρίφο που έχει αποδοθεί στον Zodiac.

O Zodiac έβαζε στο στόχαστρο κυρίως νέα ζευγάρια και απολάμβανε να χλευάζει την αστυνομία και τα media, στέλνοντας επιστολές και κρυπτογραφημένα μηνύματα για τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες του.

Το παρατσούκλι του προέρχεται από τις ίδιες τις επιστολές του, καθώς ήταν το όνομα με το οποίο είχε επιλέξει να τις υπογράφει. Ο Zodiac συνόδευε μάλιστα πολλές φορές την υπογραφή του με ένα σύμβολο που περιλάμβανε έναν σταυρό μέσα σε κύκλο. Ήταν το ίδιο σύμβολο που εμφανιζόταν στα ρολόγια της επωνυμίας Zodiac την περίοδο της δολοφονικής του δράσης.

Το 1969, ένας δάσκαλος από την περιοχή Σαλίνας της Καλιφόρνια μαζί με την σύζυγό του κατάφεραν να «σπάσουν» ακόμη ένα από τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του serial killer. Εκείνο έγραφε απλά: «Μου αρέσει να σκοτώνω επειδή είναι πολύ διασκεδαστικό».

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Zodiac είναι ακόμα ζωντανός. Σύμφωνα με περιγραφές από εκείνη την περίοδο, αν όντως ζει σήμερα θα είναι πολύ προχωρημένης ηλικίας. Πάντως, το FBI δεν έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να τον πιάσει. «Η υπόθεση του Zodiac παραμένει ανοιχτή. Συνεχίζουμε να αναζητούμε δικαιοσύνη για τα θύματα των στυγερών εγκλημάτων του», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με τη New York Post. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ