2020-12-13 08:42:29
Φωτογραφία για Η ΕΕ αναθέτει στη Nokia το project για τα δίκτυα 6G



 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέθεσε τελικά στη Nokia το project Hexa-X, ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη τεχνολογίας 6G στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει ήδη σε Κορέα, Κίνα και ΗΠΑ.

Το Hexa-X χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα Horizon 2020 και η φινλανδική εταιρεία θα ασχοληθεί σε πρώτη φάση με τη δημιουργία σεναρίων εκμετάλλευσης της επόμενης γενιάς των δικτύων, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα αναπτύξει βασικές τεχνολογίες για τις υποδομές ενός τέτοιου δικτύου στην Ευρώπη.

Το project ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2021 και είναι προγραμματισμένο να τρέξει για 2μιση χρόνια με τη υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας όπως οι Orange, Telefónica, Ericsson και Telecom Italia. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Nokia τοποθετεί την εμπορική διάθεση των δικτύων 6G στις αρχές του 2030.



Όπως δήλωσε ο κ. Peter Vetter, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος Nokia Bell Labs,

Με τη διάθεση των νέων προτύπων, έχουμε μπροστά μας αρκετές καινοτομίες που αφορούν τα δίκτυα 5G. Στην εποχή των δικτύων 6G, όμως, θα δούμε εφαρμογές που όχι μόνο θα φέρουν τους ανθρώπους κοντά με τις μηχανές, αλλά θα τους συνδέσουν άμεσα με τον κόσμο των δεδομένων.

Για να δούμε αν αυτή τη φορά η Ευρώπη θα καταφέρει να κινηθεί εξίσου γρήγορα με τον υπόλοιπο κόσμο ή αν και πάλι θα μείνει σε ρόλο παρατηρητή των εξελίξεω



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ