2020-12-14 11:10:37
Φωτογραφία για Γερμανία: Gluehwein... NAIN στις φετινές γιορτές λόγω του καθολικού lockdown
Οι πολίτες αυτά τα Χριστούγεννα θα στερηθούν το παραδοσιακό κόκκινο ζεστό κρασί

Tα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία έχουν πλήξει ένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων, το ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως "Gluehwein", που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε σήμερα και θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ωστόσο να απολαύσουν το Gluehwein κατεβάζοντας την μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.

Στη μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για παράδειγμα, το Gluehwein ήταν τις τελευταίες ημέρες ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πωλούνταν στην Πλατεία της Αγοράς. Λιγοστοί όμως πεζοί το αγόραζαν καθώς πινακίδες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους όλων των κτιρίων.


Κάποιες πόλεις είχαν ήδη περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ σε εξωτερικό χώρο προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών.

Την Τετάρτη, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι τα κιόσκια που πουλούν gluehwein δεν συμβαδίζουν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει ούτε κοινωνική αποστασιοποίηση ούτε χρήση μάσκας όταν πίνεις Gluehwein», λέει ο Τόμας Μπέλε, ένας αξιωματούχος στο Μόναχο.

Ο Κρίστοφερ Μπέκερ, επικεφαλής ενός ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα της φιλοξενίας στην Κολονία, έχει υποβάλει αγωγή κατά της απαγόρευσης πώλησης του κρασιού.

«Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι οδηγοί δεν τηρούν το όριο ταχύτητας δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται η οδήγηση», λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ