2020-12-15 13:17:17
Φωτογραφία για Σολτς: Ο κορωνοϊός συγκρίνεται με φυσική καταστροφή, με τον Βεζούβιο
Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς (SPD), συνέκρινε την πανδημία του κορωνοϊού με την έκρηξη του ηφαιστείου Βεζούβιος.«Είναι πραγματικά μια φυσική καταστροφή αυτό που αντιμετωπίζουμε. Είναι όπως όταν ξεσπά ο Βεζούβιος. Σε μια τέτοια περίπτωση το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να προσπαθήσει να προστατευτεί - και αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL

Η αντιπολίτευση εξέφρασε μεν την έγκρισή της για τα αυστηρά μέτρα lockdown από την Τετάρτη (το οποίο θα λήξει σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, στις 10 Ιανουαρίου), αλλά θα επιθυμούσε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την επόμενη μέρα:

Ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Άντον Χόφράιτερ δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post»: «Για τους επόμενους μήνες χρειαζόμαστε προγραμματισμένη δράση και μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική. Αναμένω ότι τον Ιανουάριο θα ψηφίσουμε επιτέλους έναν νόμο με ένα πανομοσπονδιακό δεσμευτικό σχέδιο κατά στάδια που θα καθιστά σαφές πότε και πού ισχύουν ποια μέτρα».

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ τόνισε επίσης το βράδυ της Κυριακής στο δεύτερο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η η μόνιμη βιώσιμη στρατηγική».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ