2020-12-17 03:26:06
Φωτογραφία για Σοκ στη Ρόδο: 31χρονη ζούσε απομονωμένη και σε άθλια κατάσταση μέσα σε... τρώγλη
Ο επίλογος ενός απίστευτου για τα δεδομένα της κοσμοπολίτικης Ρόδου κοινωνικού δράματος, με πρωταγωνίστρια μια 31χρονη γυναίκα, που ζούσε την τελευταία 10ετία απομονωμένη και κλεισμένη σε μια τρώγλη, χωρίς παράθυρα, σε κεντρικό σημείο δημοτικής ενότητας της ανατολικής πλευράς του νησιού, χωρίς να αποδέχεται τις επισκέψεις ανθρώπων, ακόμη και συγγενών, εγράφη χθες.

Η 31χρονη βρέθηκε σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία της σπίτι από αστυνομικούς που έστησαν σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης, επιχείρηση για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της σε ίδρυμα για να της παρέχονται εφ’ εξής τα στοιχειώδη.

Προηγήθηκε έκθεση κοινωνικού λειτουργού αλλά και ψυχολόγου αφού η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε ανώνυμης καταγγελίας για την κατάσταση της 31χρονης γυναίκας, που δεν ήθελε καν την συνδρομή των υπερήλικων γονέων της.

Οι σκηνές που καταγράφησαν το τελευταίο διάστημα και μέχρι να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση για την μεταφορά της χθες στο νοσοκομείο δεν περιγράφονται εύκολα.


Τα άκρα της 31χρονης έχουν υποστεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτεταμένη μόλυνση ενώ τα δάκτυλα των ποδιών της δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια. Η εικόνα του υπνοδωματίου θύμισε σκηνές από θρίλερ.

Η 31χρονη φέρεται να έχει εισπράξει στην πορεία της ζωής της και κυρίως στα σχολικά χρόνια απαξίωση ενώ λέγεται πως βίωσε από νωρίς τον κοινωνικό αποκλεισμό από τους συγχωριανούς της κυρίως τους συνομίληκους της γιατί είχε επιλέξει τη διαφορετική ταυτότητα φύλου.

Ωστόσο η μή απόδοχή της από τον κοινωνικό της περίγυρο φαίνεται πως την οδήγησε στην κατάθλιψη, απομονώθηκε και οδηγήθηκε στην απόφαση να αποκοπεί οριστικά από όλους ακόμη και από τους γονείς της.

Οι εκδηλώσεις της πλέον απέναντι στους ανθρώπους που την προσεγγίζουν είναι εκδηλώσεις θυμού και έχει εξάρσεις.

Οι γείτονες της δεν επιδείκνυαν ενδιαφέρον και η ίδια υπήρξε εξαιρετικά εχθρική απέναντί τους. Παρέμεινε εσώκλειστη σε αυτόνομο χώρο της πατρικής της οικίας ο οποίος περιλαμβάνει κρεβάτι, τηλεόραση και υπολογιστή.

Πηγή: Dimokratiki anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ