2020-12-17 08:20:36
Φωτογραφία για Ρεκόρ βροχής από την κακοκαιρία στη Μαλακάσα


Καιρός: Η βροχή στη Μαλακάσα τη Δευτέρα ήταν η περισσότερη που έχει πέσει σε μία ημέρα στην Αττική, εδώ και πολλά χρόνια  Τα 237,6 χιλιοστά βροχής που καταγράφηκαν στη Μαλακάσα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου αποτελούν τη μεγαλύτερη ημερήσια τιμή βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί από τους σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Αττική σε όλα τα χρόνια λειτουργίας τους. Σε μία ημέρα στη Μαλακάσα έπεσε τόση βροχή, όση σχεδόν τα δύο τρίτα της ετήσιας βροχόπτωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου 12-15/12/2020 η Ελλάδα επηρεάστηκε από ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο έδωσε σημαντικές και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο. Για ακόμα μία φορά τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότερο από όλους επηρεάστηκε ο νομός Χανίων, ενώ ακολούθησαν το Άγιον Όρος, η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της τετραήμερης κακοκαιρίας καταγράφηκαν στη Σαμαριά Χανίων Κρήτης (423 χιλιοστά), στη Μαλακάσα Αττικής (269), στο Ασκύφου Χανίων (259), στην Ασή Γωνιά Χανίων (250), στη Σέττα Εύβοιας (241) και στη Στενή Εύβοιας (228 χιλιοστά).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ