2020-12-17 10:42:19
Φωτογραφία για Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Έτσι η Αστυνομία ή ακόμα και ο Στρατός θα προστατεύσουν το εμβόλιο
Μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου έχει σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί από τη πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία της διανομής στις χώρες.Στο πλαίσιο αυτό, σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ για τη φύλαξη των αποθεματων των εμβολίων. Έτσι λοιπόν οι επιτελείς της Κατεχάκη δημιούργησαν το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που έχει σχέση με την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πρόκειται σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, για ένα αναλυτικό σχέδιο ασφάλειας, καταρτισμένο από την Ελληνική Αστυνομία, για την περιφρούρηση της αποθήκευσης και μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοιού προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Το σχέδιο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της προμήθειας των εμβολίων και του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού περιλαμβάνει τα εξής:

24ωρη φύλαξη των αποθηκευτικών χώρων

7 αποθήκες-ψυγεία (ψυγειοκαταψύκτες) με προοπτική να γίνουν 14 σε όλη την Ελλάδα


Από αυτες τις αποθήκες-ψυγεία θα γίνει η διανομή σε:

750 κεντρικά εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα περιφρουρούνται

Ακολουθεί η διαδικασία μεταφοράς με την αυτοκινητοπομπή να συνοδεύεται με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο που ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που απαιτούνται ανά 24ωρο σε κάθε αποθηκευτικό χώρο, εμβολιαστικό κέντρο και μεταφορές κυμαίνεται μεταξύ 6-10 αστυνομικούς.

Δηλαδή απαιτούνται:

4.000-5.000 αστυνομικοί γι αυτό

Εξετάζεται η εμπλοκή στρατού

ή ως τελευταία επιλογή εταιρείες σεκιούριτι

Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη:

Χρησιμοποίηση των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ.

Πυροσβεστικού Σώματος για την μεταφορά εμβολίων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στα νησιά

ίσως και σκάφη του Λιμενικού Σώματος

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων, πιθανόν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με συνδέσμους από ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, Στρατό, Λιμενικό το οποίο θα υποδέχεται τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας, που θα αφορούν τον αριθμό αποθηκευτικών χώρων και εμβολιαστικών κέντρων ανά νομό και περιφέρεια, όπως επίσης από που και πότε θα γίνεται η διανομή και μεταφορά τους προκειμένου να καταρτίζεται ένα έκτακτο σχέδιο περιφρούρησης των εγκαταστάσεων και οι συνοδείες ασφάλειας για την μεταφορά των εμβολίων. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ