2020-12-17 10:51:11
Φωτογραφία για Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ελλάδα


Αναφορά και στην αγορά των γαλλικών Rafale

Την αύξηση των δαπανών για την άμυνα στην Ελλάδα, προβάλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας αναφορά στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, κατά την πρόσφατη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και την ύφεση λόγω της πανδημίας, η Αθήνα επιλέγει να πενταπλασιάσει τις αγορές όπλων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην προμήθεια 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία.

«Η Ελλάδα θα αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες 5 φορές τον επόμενο χρόνο», «2,5 δις ευρώ για όπλα στην Ελλάδα», «Η Ελλάδα αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της, πέντε φορές σε σχέση με πέρυσι», «Η Ελλάδα ανακοίνωσε τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό των τελευταίων 11 ετών», «Ο φόβος της Τουρκίας κινητοποίησε την Ελλάδα. Υπογράφει με Γαλλία» είναι μερικοί από τους τίτλους των τουρκικών δημοσιευμάτων, στον ηλεκτρονικό τύπο.


Η αύξηση των πιστώσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα αυξάνονται κατά 2 δισ. ευρώ, σε ποσοστό 375% σε σχέση με τις φετινές δαπάνες. Όπως έγινε γνωστό, εντός του 2021 θα «τρέξουν» προγράμματα που αφορούν την προμήθεια των γαλλικών Rafale, των τεσσάρων φρεγατών του εκσυγχρονισμού ΜΕΚΟ, της απόκτησης τεσσάρων υπερελικοπτέρων Romeo, της αγοράς νέων αντιαρματικών όπλων κ.α.

Πολλά από τα δημοσιεύματα αφήνουν αιχμές κατά της χώρας μας πως επιδιώκει την στρατιωτική ένταση στην περιοχή και πως προβαίνει στην προμήθεια εξοπλισμών – μαμούθ, επειδή «φοβάται» την Τουρκία. Το γεγονός πως αυτό συμβαίνει προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί και ν’ αποτραπεί η τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος, αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τα τουρκικά ΜΜΕ, που σχεδόν στο σύνολό τους ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ