2020-12-17 11:14:41
Φωτογραφία για 24χρονη στη Φολέγανδρο καταγγέλλει bullying στην υποψία ότι έχει COVID
 Η 24χρονη Ρηνούλα Παπαδοπούλου παρ’ ολίγο να καταγραφεί ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού - Καταγγέλλει τον ψυχολογικό πόλεμο που υφίστατο από μερίδα κατοίκων του νησιού - Τι λέει η ίδια Παραλίγο να καταγραφεί ως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Φολέγανδρο. Και αυτό γιατί η 24χρονη Ρηνούλα Παπαδοπούλου βγήκε θετική στον κορωνοϊό σε rapid τεστ από τον αγροτικό γιατρό του νησιού και τέσσερις μέρες μετά, το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ έδειξε ότι είναι αρνητική.

Έχει συμβεί άλλωστε αρκετές φορές το αποτέλεσμα του rapid να μην ταυτίζεται με το αποτέλεσμα που δίνει το μοριακό τεστ, το οποίο θεωρείται και το πιο αξιόπιστο.

Σε αυτές τις τέσσερις μέρες όμως η ζωή της μετετράπη σε αληθινό μαρτύριο, όπως ισχυρίζεται η Ρηνούλα Παπαδοπούλου.

Η κλειστή κοινωνία της Φολεγάνδρου που αριθμεί περίπου 600 κατοίκους το χειμώνα “τιμώρησε” την 24χρονη συντοπίτισσα τους, ασκώντας της κριτική και αφόρητη πίεση επειδή... τόλμησε να συνοδέψει τον παππού της κατά την μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών για σοβαρό λόγο υγείας, φροντίζοντας να κάνει τεστ κορωνοϊού πριν ταξιδέψει, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.


Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη μετέβη στο ιατρείο του νησιού για να κάνει rapid τεστ. Το αποτέλεσμα έδειξε θετικό κι αμέσως στο νησί σήμανε συναγερμός.

“Μπορεί να μην ανακοίνωσα σε κανέναν το αποτέλεσμα, όμως τα νέα μαθεύτηκαν πολύ γρήγορα κι έτσι όλο το νησί γνώριζε μέσα σε λίγα λεπτά ότι το τεστ είχε βγει θετικό” λέει στο protothema.gr η 24χρονη, μόνιμη κάτοικος Φολεγάνδρου. Για να προσθέσει: “Άρχισαν να με κατηγορούν και να με συκοφαντούν ότι έβαζα σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων κατοίκων του νησιού, αναγκάζοντας με να ξεσπάω σε κλάματα”.

Η δήμαρχος Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου έβγαλε ανακοίνωση ότι το Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό για μια μέρα προκειμένου να ακολουθήσει γενική καθαριότητα και απολύμανση, τονίζοντας ότι μέχρι την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την επιβεβαίωση ή όχι θετικού κρούσματος δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και τήρηση όσων έχουν ανακοινώσει επανειλημμένα. «Έως τότε παρακαλούμε να περιοριστούν μετακινήσεις και συναντήσεις» κατέληγε η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Την ίδια στιγμή η ψυχολογική βία προς το πρόσωπο της 24χρονης συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση και μεσω των σοσιαλ μιντια. “Σε αρκετά προφίλ στο Facebook άρχισαν να συζητάνε “για μια κοπέλα στο νησί που έχει κορωνοϊό”, “ πως είμαι με βαριά συμπτώματα”, κατηγορώντας με ότι εγώ φταίω που κόλλησα, ενώ όλοι ξέρουν ότι δεν είχα φύγει από το νησί εδώ και ενάμιση μήνα”, λέει η ίδια.

Και το μαρτύριο της δεν είχε τέλος. “Μου τηλεφωνούσαν διαρκώς για να μάθουν αν είχα πυρετό, τάχα ότι ενδιαφέρονταν για την υγεία μου, όμως αυτό που τελικά κατάφεραν ήταν να με τρελάνουν. Πλέον με εδειχναν με το δάχτυλο”.

Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι τη στιγμή που η 24χρονη γινόταν άθελα της το πρόσωπο των ημερών, ουδείς ασχολήθηκε με την ταλαιπωρία που πέρασε ο παππούς της, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει 28 ολόκληρες ώρες με σπασμένο ισχίο για να ταξιδέψει αρχικά στην Σαντορίνη, να διανυκτερεύσει εκεί και την επόμενη να καταφέρει να φτάσει στην Αθήνα για να νοσηλευτεί. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ