2020-12-18 10:30:10
Φωτογραφία για Γιάννης Στεφανόπουλος: Η «Αγγελική»,το θέατρο και τα ριάλιτι



Μια εφ'ολης της υλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Στεφανόπουλος,ο οποίος  υποδύεται τον Θωμά Ζάχο στη νέα σειρά του ALPHA, "Αγγελική".

Ο γνωστός ηθοποιός, μίλησε φυσικά για τη σειρά «Αγγελική», για τον ρόλο του, για τα κλειστά θέατρα και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, ενώ δεν δίστασε να μας δώσει κι ένα spoiler!

Είστε ένας θεατρικός ηθοποιός. Σας έχουμε απολαύσει σε υπέροχες παραστάσεις. Τώρα με τη σειρά «Αγγελική» σας γνώρισε καλύτερα το ευρύ κοινό. Πώς αντιλαμβάνεστε τη διαφορά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση σε σχέση με το κοινό;

Η ιδιαιτερότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο είναι ότι στο θέατρο βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου το κοινό παρακολουθεί ζωντανά μια παράσταση, δηλαδή, μπαίνει μέσα στο κλίμα της παράστασης, βλέπει τις αντιδράσεις και είναι η «μυσταγωγία» του πράγματος. Στην τηλεόραση από την άλλη -αν και πολλοί το θεωρούν θετικό αλλά πιστεύω πως είναι disavantage- έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάζεις τα πράγματα λίγο περισσότερο καιρό, όμως, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει πάντα για το κοινό γιατί πρέπει να το βγάλεις μέσα στην ατμόσφαιρα αυτό που του προτείνεις μέσα από μια διαδικασία που κι εκεί όμως θα το δει μια φορά!

Αυτό που βλέπουμε ως τηλεθεατές στην «Αγγελική» από εσάς μας αρέσει πολύ. Γιατί τόσα χρόνια δεν σας είχαμε δει σε άλλες σειρές στην τηλεόραση σε κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο;

Θεωρώ ότι θέμα τύχης, συγκυρίας και casting. Η τελευταία σειρά στην οποία συμμετείχα ήταν «Με τα παντελόνια κάτω» στο MEGA. Έκτοτε είχα κάνει κάποια guest αλλά όλα έχουν το χρόνο τους. Κι αυτό που λέμε ότι κατατάσσουμε τους ηθοποιούς σε θεατρικούς ή μη, η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω κάνει πολύ θέατρο.

Σας ενοχλεί εσάς αυτό; Ότι κατατάσσουμε τους ηθοποιούς σε θεατρικούς ή μη;

Ένας επαγγελματίας ηθοποιός κατά τη γνώμη μου μπορεί να κάνει οτιδήποτε έχει σχέση με το επάγγελμα. Δεν ενοχλεί να λέμε "θεατρικός ηθοποιός ή μη". Εάν ένας ηθοποιός είναι καλός και έχει ανταπόκριση στο κοινό, το τι θα κάνει είναι δικιά του επιλογή.

Υποδύεστε τον Θωμά Ζάχο. Μιλήστε μου λίγο για τον ρόλο σας στην «Αγγελική».

Ο Θωμάς αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με αισιοδοξία.

Ο Θωμάς είναι ένας πολύ ενδιαφέρον ρόλος. Είναι ο άνθρωπος που κοιτάει πάντα τα πράγματα με αισιοδοξία και από τη θετική πλευρά. Ακόμα και τις δυσκολίες προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει με χιούμορ. Η σχέση του και με τη γυναίκα του και με τα παδιά του, όταν χρειαστεί να γίνει σε επίπεδο να λυθεί κάποιο πρόβλημα, μπορεί να το κάνει. Βλέπει τη ζωή πάντα με χαμόγελο!

Υπάρχουν κοινά στοιχεία του χαρακτήρα σας με τον Θωμά Ζάχο;

Κοινά στοιχεία μπορεί να έχεις με έναν οποιοδήποτε ρόλο. Ένα κοινό στοιχείο που θα μπορούσα να πω ότι έχω είναι πως κι εγώ στη ζωή μου πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας καβαλάει ένα πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία, παλεύοντας παράλληλα για το καλύτερο.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τους άλλους ηθοποιούς της σειράς;

Είναι πάρα πολύ καλή η συνεργασία μας και δεν το λέω επειδή είναι μια απάντηση που πρέπει να δώσω. Όλο το καστ είναι καταπληκτικό. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και άψογη συνεργασία. Υπάρχει μια πολύ ευγενής άμιλλα και ο ένας βοηθά τον άλλο. Μάλιστα και τα δύο συνεργεία που έχουμε στη σειρά είναι από τα καλύτερα που έχω συναντήσει.

Υπάρχουν δυσκολίες στα γυρίσματα λόγω του κορονοϊού; Πώς τις διαχειρίζεστε;

Νομίζω πως τις διαχειριζόμαστε όπως όλος ο κόσμος. Το μόνο θετικό -και είναι φοβερό να είναι θετικό αυτό- εμάς δεν μας έκοψαν τα γυρίσματα. Βέβαια, πέρνουμε όλα τα μέτρα και δεν αποχωριζόμαστε τις μάσκες. Εγώ προσωπικά πάω στο γύρισμα και επιστρέφω αμέσως στο σπίτι. Δεν κάνω βόλτες.

Τα θέατρα βέβαια είχαν κλείσει πριν το lockdown...

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Στην Ευρώπη με μεγαλύτερους δείκτες στον κορονοϊό, υπάρχουν ανοιχτά θέατρα με λιγότερους θεατές. Δεν καταλαβαίνω όλο αυτό. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να κολλήσει ένας άνθρωπος στο θέατρο που έχει απόσταση και φοράει μάσκα και δεν μπορεί να κολλήσει μέσα στο λεωφορείο που στιβάζονται σαν σαρδέλες. Πιστεύω πως είναι λάθος αυτή η αντιμετώπιση.

Είδαμε και πολλούς συναδέλφους σας να αντιδρούν μέσα από τα social media και τις συνεντεύξεις τους.

Όλοι μας έχουμε αντιδράσει και είναι φυσιολογικό. Για τους ηθοποιούς και όσους εργάζονται σε αυτό τον κλάδο δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Μιλάμε για 8 μήνες ανεργίας.

Πολλοί ηθοποιοί είναι κατά των προβολών παραστάσεων μέσω διαδικτύου. Εσείς έχετε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο;

Εγώ προσωπικά διαφωνώ γιατί όσο καλή και να είναι η λήψη μιας παράστασης, δεν έχει καμία σχέση με την επαφή η οποία υπάρχει μέσα σε μια θεατρική αίθουσα.Ο μόνος λόγος που υπάρχει για να βιντεοσκοπηθεί μια παράσταση, είναι για αρχειακούς λόγους. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αντικαταστήσει το θέατρο η βιντεοσκόπηση.

Μετά από όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε, πιστεύετε ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις στο θέατρο;

Το ζήτημα είναι το πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Ένα πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι όταν υπάρχουν μέτρα, πάντα κάτι μένει. Από τη στιγμή όμως που το θέατρο θα ανοίξει, θεωρώ πως ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα του αρέσει όπως του άρεσε και πριν.

Παρακολουθείτε σειρές στην τηλεόραση;

Όταν έχω χρόνο και δεν έχω γύρισμα για την «Αγγελική» βλέπω λιγάκι!

Μετά από χρόνια η μυθοπλασία κάνει ξανά ένα δυναμικό άνοιγμα. Πώς το βλέπετε; Ακόμα και η ΕΡΤ, επενδύει φέτος στη μυθοπλασία.

Πολύ καλό είναι αυτό. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει η μυθοπλασία σε όλα τα κανάλια και μακάρι να γίνονται νέες σειρές. Δεν μπορεί να στηρίζεται ένα πρόγραμμα μόνο σε ξένες σειρές, ενημερωτικές εκπομπές και ριάλιτι.

Ριάλιτι παρακολουθείτε;

Δεν έχω καμία σχέση. Δεν ξέρω καν ποια είναι. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Το ριάλιτι είναι έξω από τη δική μου νοοτροπία και αισθητική.

Ο κόσμος τι σας λέει στο δρόμο όταν σας βλέπει;

Τους αρέσει η σχέση του Θωμά με τη γυναίκα του και η αγάπη και το χιούμορ που έχουν μεταξύ τους και ρωτάνε τι θα γίνει στη συνέχεια!

Με την την τηλεοπτική σας σύζυγο, τη Μαρία Φιλίππου, φαίνεται πως έχετε «δέσει».

Πάρα πολύ! Η Μαρία Φιλίππου πέραν του ότι είναι μια πολύ καλή ηθοποιός, είναι και μια πολύ καλή συνάδελφος. Είναι η πρώτη φορά που εγώ συνεργάζομαι μαζί της και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος.

Πείτε μας ένα spoiler. Τι έχουμε να δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς «Αγγελική»;

Το μόνο που θα σας πω είναι ότι δεν θα αφήσουμε το κοινό σε χλωρό κλαρί. Πάντα υπάρχουν ανατροπές και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν. Νομίζω ότι το καλό που έχει πετύχει αυτή η σειρά είναι ότι οι ανατροπές δεν γίνονται απλά για να υπάρχουν ανατροπές. Γίνονται σε μια ρεαλιστική βάση και γίνονται πολύ ωραία σεναριακά. Πέραν δηλαδή του να κρατήσουν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή πρέπει να έχουν και μία αληθοφάνεια. Αν κάνεις ανατροπή για την ανατροπή απλά, ο τηλεθεατής δεν «τσιμπάει». Τον ενδιαφέρει να υπάρχει και ένας ρεαλισμός. Εγώ νομίζω ότι αυτό που έχουν πετύχει στην «Αγγελική» είναι ότι γράφεται και παίζεται έχει έναν ρεαλισμό που μπορεί να ταυτιστεί ο τηλεθεατής.

Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την προσωπική σας ζωή. Αυτό είναι τυχαίο ή το έχετε επιδιώξει;

Και δεν θα μάθετε! (Γέλια!). Το επιδιώκω με την έννοια ότι η προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου είναι η προσωπική του ζωή. Ακόμα και στα social media δεν αναφέρω τίποτα. Διαχωρίζω τα προσωπικά μου με τα επαγγελματικά μου!

Είστε σε μια πολύ δημοφιλή σειρά. Ο κόσμος αγαπά τον ήρωα και θέλει να μάθει και κάποια πράγματα για τον ηθοποιό που τον υποδύεται...

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον ήρωα, είναι ο ήρωας που βλέπουμε στη σκηνή ή στην τηλεόραση, δεν βλέπουμε τον άνθρωπο! Τον άνθρωπο δεν μπορούμε να τον μάθουμε. Για εμένα είναι λάθος η ταύτιση που για παράδειγμα ένας ηθοποιός που υποδύεται έναν γλυκούλη ήρωα πρέπει να είναι έτσι και στη ζωή του. Πρέπει να κρίνουμε τον ηθοποιό για το αποτέλεσμα που βγάζει και δεν είναι ωραίο να ταυτίζουμε αυτό που βλέπουμε σε έναν ρόλο με αυτό που είναι ένας άνθρωπος!



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ