2020-12-18 20:17:18
Φωτογραφία για Υπόθεση Έπσταϊν: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων Ζαν Λουκ Μπρινέλ στο Παρίσι
Η γαλλική αστυνομία προσήγαγε τον πρώην πρόεδρο πρακτορείου μοντέλων Ζαν Λουκ Μπρινέλ, προκειμένου να τον ανακρίνει για την υπόθεση Έπσταϊν . Ο Μπρινέλ, 74 ετών, ανακρίνεται και η υπόθεση για διακίνηση ανήλικων κοριτσιών στον Τζέφρι Έπσταϊν βρίσκεται υπό εξέταση.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι ο Μπρινέλ συνελήφθη από την αστυνομία στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μιας έρευνας που ξεκίνησε πέρυσι σχετικά με τον βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, σεξουαλική παρενόχληση και εμπόριο λευκής σαρκός ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η σύλληψη ήταν μέρος μιας έρευνας που ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου 2019 με επίκεντρο πιθανά γεγονότα σεξουαλικής φύσεως που πιστεύεται ότι έχουν διαπραχθεί από τον Τζέφρι Έπσταϊν και άλλους συνεργούς.

Ο Μπρινέλ ήταν στενός φίλος του Επστάιν, ο οποίος ο βρέθηκε νεκρός στο κελί του στο Μανχάταν, το καλοκαίρι του 2019, ενώ αντιμετώπιζε σωρεία κατηγοριών και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.


Ο Γάλλος επιχειρηματίας και η Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, κατηγορούνται πως βοήθησαν τον δισεκατομμυριούχο να συνευρίσκεται με ανήλικα κορίτσια.

Ο Μπρινέλ, που συνέβαλε στην ίδρυση του πρακτορείου μοντέλων MC2 στη Νέα Υόρκη και ο οποίος ανακάλυψε σούπερ μόντελ έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για σεξουαλική εκμετάλλευση και κατάχρηση ναρκωτικών, κατηγορίες τις οποίες είχε αρνηθεί.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι είχε υποστηρίξει ότι υποχρεώθηκε να κοιμηθεί με τον πρίγκιπα Άντριου τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών, ισχυρισμό που απορρίπτει κατηγορηματικά ο Βρετανός γαλαζοαίματος. Η Τζιούφρι ισχυρίζεται ακόμη ότι εξωθήθηκε να κοιμηθεί πολλές φορές με τον Μπρινέλ όταν ήταν ηλικίας 16-19 ετών.

Αρκετά από τα θύματα του Επστάιν φέρονται να εντοπίστηκαν στο Παρίσι, όπου ο Αμερικανός χρηματιστής διέμενε σε ένα διαμέρισμα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ο Μπρινέλ, που ζούσε επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα, φέρεται να έψαχνε νέα ταλέντα στη Βραζιλία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ