2020-12-19 12:55:33
Φωτογραφία για Η οικογένεια Χούρι κατέθεσε υπόμνημα στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Παππά - Καλογρίτσα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις καταγγελίες – φωτιά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το ρόλο που έπαιξε στην όλη υπόθεση ο τότε αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς.

Η σχετική δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στον αρμόδιο εισαγγελέα και από εκεί να πάρει το δρόμο για την Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μετά και τις εξηγήσεις που έδωσαν, δια υπομνήματος, στην πταισματοδίκη οι εκπρόσωποι της εταιρείας CCC, συμφερόντων οικογένειας Χούρι.

Συγκεκριμένα, η παροχή εξηγήσεων δια υπομνήματος από την εταιρεία CCC έλαβε χώρα ένα και πλέον μήνα μετά την κατάθεση που είχε δώσει στην πταισματοδίκη ο κ. Καλογρίτσας. Κατά την κατάθεσή του μάλιστα αυτή ο επιχειρηματίας φέρεται να είχε εμμείνει στις αρχικές καταγγελίες του και στον ισχυρισμό του ότι ποσό 3 εκ. ευρώ, που εμφανίζεται ως προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας του «Τοξότης» στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που είχε αναλάβει η CCC, αφορούσαν στην πραγματικότητα συμφωνία του κ. Παππά με τους επικεφαλής του λιβανέζικου ομίλου για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση.


Τώρα, μετά και τις εξηγήσεις που έδωσε η πλευρά Χούρι στην πταισματοδίκη η σχετική δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα που εποπτεύει την υπόθεση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών, ωστόσο, για τον εισαγγελέα η διαβίβαση του φακέλου της δικογραφίας στη Βουλή είναι «μονόδρομος», δεδομένου ότι ο κ. Καλογρίτσας όχι μόνο έχει κατονομάσει τον κ. Παππά αλλά και έχει προχωρήσει και σε βαριές καταγγελίες εναντίον του.

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και στο επίκεντρο αυτής βρίσκονται οι καταγγελίες του επιχειρηματία για την εικονική σύμβαση 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC αλλά και για τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση τόσο ο κ. Παππάς όσο και άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου. Όπως υποστηρίζει ο επιχειρηματίας τα χρήματα του δόθηκαν το καλοκαίρι του 2016 μετά από παρέμβαση του κ. Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια. Τελικά το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, διατέθηκε για την χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento.

Τι υποστήριξε η CCC

Αντίθετα, με τις έγγραφες εξηγήσεις της ενώπιον της πταισματοδίκη η πλευρά της CCC φέρεται να υποστηρίζει πως δεν ευσταθούν τα όσα ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έχει καταγγείλει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στα υπόμνημα τους οι εκπρόσωποι της οικογένειας Χούρι επέμειναν ότι τα 3 εκατ. ευρώ ήταν προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας «Τοξότης» (συμφερόντων Καλογρίτσα) στην κατασκευή mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έργο που είχε αναλάβει η CCC. Αν και το παραπάνω έργο δεν έγινε η πλευρά κ. Καλογρίτσα δεν επέστρεψε τα χρήματα, φέρεται να υποστήριξε η λιβανέζικη εταιρεία. Προς ενίσχυση του ισχυρισμού της αυτού η πλευρά της CCC φέρεται να επικαλείται την απόφαση και του ελληνικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες. Με την απόφασή αυτή επικυρώθηκε η απόφαση του ελβετικού διαιτητικού δικαστηρίου, το οποίο έκρινε πως τα 3 εκ. ευρώ αφορούσαν στην κατασκευή mall και πρέπει άμεσα ο Χ. Καλογρίτσας να επιστρέψει το ποσό αυτό στη CCC.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ