2020-12-20 11:51:07
Φωτογραφία για Ρώμη: Το Μαυσωλείο του Αυγούστου επαναλειτουργεί
Δωρεάν είσοδος από την 1η Μαρτίου έως την 21 Απριλίου

Αποκαταστάθηκε το Μαυσωλείο του Αυγούστου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Ρώμης, και είναι έτοιμο να ανοίξει τις «πύλες» του από τις αρχές του νέου έτους, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πόλης

Το μαυσωλείο είναι ο μεγαλύτερος κυκλικός τάφος στον κόσμο και κατασκευάστηκε το 28 π.Χ. κοντά στις όχθες του ποταμού Τίβερη, στο οποίο ενταφιάστηκαν ο Αύγουστος και οι κληρονόμοι του, αλλά και οι αυτοκράτορες Τιβέριος, Καλιγούλας και Κλαύδιος.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή», δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράγκι, σημειώνοντας ότι ο χώρος θα ανοίξει για τους τουρίστες την 1η Μαρτίου, και θα ισχύσει ελεύθερη είσοδος για όλους έως τις 21 Απριλίου, έως την ημέρα δηλαδή που η πόλη σηματοδοτεί την ίδρυσή της το 753 π.Χ.

«Το άνοιγμα ενός μνημείου όπως αυτό είναι ένα σημάδι ελπίδας, καθώς κοιτάζουμε με καλή πίστη στο μέλλον παρά τις αβεβαιότητες της πανδημίας. Πρέπει να εργαστούμε για το μέλλον και να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας», είπε.

Το μνημείο μετά το πέρας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας υπέστη αρκετές τροποποιήσεις και άλλοτε λειτούργησε ως κάστρο και αργότερα ως χώρος για διεξαγωγή ταυρομαχιών.

Στις αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενούσε εκδηλώσεις όπερας και συναυλίες, μέχρι που ο Μουσολίνι διέταξε τη διάλυση του αμφιθεάτρου.

Τώρα, το μνημείο έχοντας αποκατασταθεί είναι έτοιμο να τεθεί σε επαναλειτουργία.

Πηγή: reuters.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mercedes-Benz C-Class
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mercedes-Benz C-Class
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ