2020-12-20 11:54:29
Φωτογραφία για Μπολσονάρου δεν καταλαβαίνει τη βιασύνη για... τα εμβόλια
Για τον ίδιο «η πανδημία του κορωνοϊού φτάνει στο τέλος της» - 50.177 κρούσματα και 706 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στη Βραζιλία Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος αρνείται να λάβει οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι η βιασύνη του κόσμου για ένα εμβόλιο είναι δικαιολογημένη, καθώς η πανδημία, κατά την άποψή του, φτάνει στο τέλος της.

Ωστόσο, ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων της Covid-19 δείχνει ότι η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος της. Τις πρόσφατες μέρες, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, κατέγραψαν αριθμούς ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων.

«Η πανδημία φτάνει πραγματικά στο τέλος της, οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αντιμετωπίζουμε μικρές ανόδους τώρα», είπε ο Μπολσονάρου. «Αλλά η βιασύνη για το εμβόλιο δεν δικαιολογείται επειδή παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων».

Από την αρχή της πανδημίας, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποβαθμίζει διαρκώς την σοβαρότητά της, χαρακτηρίζοντας την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό μια «μικρή γρίπη», ακόμη και αν η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο.


50.177 κρούσματα και 706 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι μέσα σε 24 ώρες 706 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 50.177 κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πάνω από 212 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει συνολικά καταγράψει 186.356 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και 7.213.155 περιπτώσεις μόλυνσης. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ