2020-12-21 07:51:06
Φωτογραφία για Δώρο Χριστουγέννων: Τι πληρώνει σήμερα ο εργοδότης και τι το κράτος για όσους τέθηκαν σε αναστολή
Σήμερα αναμένεται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.060.434 εργαζομένων, το τμήμα του δώρου που αναλογεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαίου έως 30 Νοεμβρίου.

Σε δεύτερο χρόνο έως 31/1, το κράτος θα καταβάλλει το τελευταίο τμήμα του δώρου, δηλαδή την αναλογία για το χρονικό διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου (1/12 – 31/12).

Σήμερα επίσης πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους το τμήμα του δώρου που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους, κατά το 8μηνο Μάιος – Δεκέμβριος. Αν ο εργοδότης δεν καταβάλλει το Δώρο έως τα μεσάνυχτα, προβλέπεται από το νόμο η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης και η επιβολή προστίμου.

Το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο από 21 έως 31 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή η υποχρέωση δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος.

Για παράδειγμα εργαζόμενος με καθαρό μισθό 800 ευρώ, σε αναστολή μόνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, πρέπει να λάβει σήμερα 646 ευρώ από τον εργοδότη και 105 ευρώ από το κράτος. Τον Ιανουάριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ από το κράτος. Σύνολο δώρου 824 ευρώ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ