2020-12-21 18:36:04
Φωτογραφία για Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών-Το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα



Από σήμερα και κάθε Δευτέρα στις 18:00, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, θα πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η απόφαση που ανοίγει τον δρόμο στον μαζικό εμβολιασμό τόσο στη χώρα όσο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελήφθη έπειτα από μία κεκλεισμένων σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να προτείνει ο εμβολιασμός να γίνεται σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 16 ετών, με κάποιες εξαιρέσεις.

 

 

Στις 26 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη 9.750 δόσεων. Στις 27/12 θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Στις 28/12, θα διανεμηθούν εμβόλια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου (Πάτρας), έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στις 29/12.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε εκτός απροόπτου την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer/BioNTech 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων εμβολίων που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου του 2021 429.000 δόσεις κι άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνον από την Pfizer/BioNTech συνολικά 1.265.550 δόσεις του εμβολίου.

Η κατανομή των δόσεων θα γίνει υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η διαδικασία εμβολιασμού θα γίνεται με δύο τρόπους:

Από τον ιστότοπο emvolio.gov.grΚαι από φυσικά σημεία (π.χ. με ραντεβού σε φαρμακεία)

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

 

πηγή: CNN Greece

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ