2020-12-22 10:42:48
Φωτογραφία για Πολιτικός σεισμός στη Βρετανία - Οργισμένοι οι βουλευτές του Τζόνσον
Σε αναβρασμό βρίσκεται η Βρετανία μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού και τη δραματική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων. Το «αντάρτικο» ενισχύεται, την ίδια στιγμή, σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον, με τους βουλευτές του να ζητούν εξηγήσεις και να εκφράζουν διαμαρτυρίες μιλώντας για αργά αντανακλαστικά από μέρους του No10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρωτοκλασάτα στελέχη, μάλιστα, της Συντηρητικής πτέρυγας εγκαλούν τον Τζόνσον για προχειρότητα όσον αφορά στην ξαφνική επιβολή αυστηρότερων μέτρων, το περασμένο Σάββατο, οπότε και ανακοινώθηκε το lockdown, ενώ η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου από την περασμένη εβδομάδα.

Κυβερνητικοί κύκλοι της Βρετανίας στηρίζουν την κριτική τους στο γεγονός ότι η Ντάουνινγκ Στριτ δεν προχώρησε στην έγκαιρη κατάρτιση αποτελεσματικού σχεδίου, ενώ στο στόχαστρο των επικρίσεων βρίσκεται και ο Αρχίατρος της Αγγλίας, Κρις Ουίτι, ο οποίος κατηγορείται για σιωπή που εξυπηρετούσε σκοπιμότητες.


Ο βαθμός αντίδρασης αυξήθηκε στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον ύστερα από τις ακυρώσεις μεταφορών σε φορτηγά από τη Γαλλία και μετά την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων προς τη Βρετανία εξαιτίας της διαποράς του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η βρετανική κυβέρνηση για να ελέγξει τη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ στο παρά πέντε αποφασίστηκε να αποσυρθεί το σχέδιο χαλάρωσης την περίοδο των Χριστουγέννων, από τις 23 έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος συναγερμός, μετά την κοσμοσυρροή έξω από τα πολυκαταστήματα της Βρετανίας, που ακολούθησε της άρσης του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου, δεν έγινε τόσο αντιληπτός από την Ντάουνινγκ Στριτ, με τον Τζόνσον να αρνείται να επιβάλλει μέτρα για τα Χριστούγεννα.

Το κύμα ενθουσιασμού που ξεσήκωσαν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία έχουν ανακόψει τα τελευταία δραματικά στοιχεία, που δείχνουν κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 50% στις μολύνσεις, μέσα σε μία μόνο εβδομάδα.

Αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων είναι η Βρετανία να θυμίζει Ουχάν και να έχει απομονωθεί, με έκτακτες αεροπορικές οδηγίες, από πλήθος διασυνδέσεων με άλλες χώρες. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ