2020-12-22 14:56:20
Φωτογραφία για Brexit - Bloomberg: Αρνητική η ΕΕ στις τελευταίες προτάσεις της Βρετανίας για την αλιεία
Παραμένει το χάσμα μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, μετά την ολοκλήρωση του Brexit Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε τις τελευταίες παραχωρήσεις-προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα της αλιείας, ανέφερε το Bloomberg News, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους.

Τη Δευτέρα, το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε μια προσφορ, σύμφωνα με την οποία η αξία των ψαριών που αλιεύει η ΕΕ στα βρετανικά ύδατα, θα συρρικνώνεται κατά 30%, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων. Την περασμένη εβδομάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο επέμεινε στην ΕΕ να αποδεχτεί μείωση 60%, αλλά το μπλοκ αρνήθηκε η μείωση να είναι άνω του 25%.

Με μόλις εννέα μέρες να απομένουν πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση της Ένωσης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν λίγα σημάδια που να δείχνουν πως μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να αντιτίθεται στο αίτημα της ΕΕ να είναι σε θέση να επιβάλλει αντίποινα, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, εάν η Βρετανία κάνει πίσω σε οποιαδήποτε αλιευτική συμφωνία.


Μίλησαν τηλεφωνικά φον ντερ Λάιεν και Τζόνσον

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά και συζήτησαν για τις διαφωνίες αναφορικά με την αλιεία που εμποδίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, το ευρωπαϊκό μπλοκ είναι τώρα διατεθειμένο να δεχθεί μείωση 25% της αξίας των αλιευμάτων του σε βρετανικά ύδατα σε μια χρονική περίοδο που θα ξεκινά από το 2021. Η διάρκεια αυτής, καθώς και η συμφωνία στο πώς το ευρωπαϊκό μπλοκ θα μπορεί να ανταπαντήσει εάν η Βρετανία αποκόψει τον ευρωπαϊκό κλάδο στη συνέχεια συνεχίζουν να είναι τα αγκάθια στις εμπορικές συνομιλίες. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ