2020-12-23 04:12:48
Φωτογραφία για Δ. Ποντίκας : Ο Ελληνας Ερευνητής που έχει φτιάξει αξιόπιστο μοριακό τεστ αλλά τον έχουν στο περίμενε

medlabnews.gr iatrikanea  

Μια θέση ανάμεσα στους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο χώρο της έρευνας και κάνουν περήφανη την Ελλάδα καταλαμβάνει ο Δημήτρης Ποντίκας, ιδρυτής και ερευνητής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MENIDIMEDICA στην Αιτωλοακαρνανία, στο Μενίδι.

Με σκληρή δουλειά, επιμονή και αφοσίωση ο κ. Ποντίκας και η ομάδα του κατάφεραν εδώ και μήνες να αναπτύξουν ένα μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορoναιού, υψηλής ακρίβειας, ταχείας απόκρισης, απλό και οικονομικά προσιτό.

Ωστόσο αν και επιχειρεί από τον Απρίλιο να το βγάλει στην παραγωγή δυστυχώς, μέχρι στιγμής, από την Ελλάδα κανένας επίσημος δημόσιος φορέας δεν δείχνει ενδιαφέρον παρά μόνον εταιρείες του εξωτερικού.

«Μια απόλυτη σιωπή, καμία ανταπόκριση από Ελλάδα, αυτή τη στιγμή μιλάμε μόνο με μια μεγάλη ελληνική φαρμακευτική όλα τα υπόλοιπα είναι με εξωτερικό» τόνισε ο κ. Ποντίκας, μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στη Δέσποινα Μποτίτση.

Στο μεταξύ, φάρμακο που έχει προχωρήσει με ικανοποιητικά αποτελέσματα στο πειραματικό του στάδιο, δεν μπορεί να πάρει το «πράσινο φως» για την επόμενη του φάση καθώς συναντά έλλειψη ενδιαφέροντος.

Ερωτηθείς ο κ Ποντίκας για την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια του εμβολίου εμφανίστηκε επιφυλακτικός τονίζοντας ότι : «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δεδομένα στα χέρια μας, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια με δεδομένο ότι μιλάμε για τον ίδιο κοροναϊο χωρίς μετάλλαξη. Η πρώτη γραμμή άμυνας θα έπρεπε να είναι τα μονοκλωνικά» επεσήμανε.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του, στην οποία εκτός από το μοριακό τεστ μιλά και για το πειραματικό φάρμακο έναντι του ιού που έχουν αναπτύξει στο MENIDIMEDICA, για την μετάλλαξη του κοροναϊου αλλά και για αυστραλιανό εμβόλιο.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ