2020-12-24 13:21:44
Φωτογραφία για Γιάννης Παλαιοχωρινός: Ποιος είναι ο «Mr. Christmas» που υπογράφει τον ολοκαίνουριο στολισμό της Αθήνας
Ο Γιάννης Παλαιοχωρινός έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας – Δημιουργίες του τοποθετήθηκαν στο νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Τον αποκαλούν «Mr. Christmas» και αυτό γιατί κάθε χρόνο εμπνέεται και δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα στολίδια και εναέριους φωτισμούς για τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Φέτος ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Παλαιοχωρινός υπογράφει τον ολοκαίνουργιο στολισμό της Αθήνας, που έχει αποσπάσει ήδη κολακευτικά σχόλια, ενώ φωτεινές δημιουργίες του αποτελούμενες από χιλιάδες λαμπιόνια τοποθετήθηκαν μετά από προτροπή δική του και των φίλων του, σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας όπως το ΑΧΕΠΑ και το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, που δοκιμάζονται εξαιτίας του δεύτερου πανδημικού κύματος.

Ο Γιάννης και ο Δημήτρης Παλαιοχωρινός

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας που διαθέτει εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη και Βουλγαρία, μπορεί να μην επιτράπηκε στην διακοσμητική του ομάδα η τοποθέτηση του εορταστικού στολισμού στους νοσοκομειακούς χώρους εξαιτίας των μέτρων πρόληψης, ωστόσο και μόνο που γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς βρίσκονται σ ένα στολισμένο περιβάλλον αυτό τον ικανοποιεί :


«Ήθελα πάση θυσία να μεταφέρω το φως των γιορτών στους χώρους, όπου καθημερινά παλεύουν οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Ως Θεσσαλονικιός που είμαι λυπάμαι βαθιά γι αυτό που έχει συμβεί με τον ιό στην βόρεια Ελλάδα. Έτσι μαζί με τους φίλους μου θέλαμε να δείξουμε την σκέψη και την συμπαράσταση μας στους γιατρούς και τους νοσηλευτές και παράλληλα να χαρίσουμε χαμόγελα στους ασθενείς μας που βρίσκονται στους θαλάμους και στις εντατικές. Έτσι ήρθαμε σε συνεννόηση με τις διοίκησης και στείλαμε μια σειρά από στολίδια και φωτάκια».

Έχει δει τη δουλειά του σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο

Βορειοελλαδίτικη εορταστική σφραγίδα στα τριάντα χρόνια επαγγελματικής πορεία του Γιάννη Παλαιοχωρινού και της «Fodiastasis» φέρουν διακοσμητικά που έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έτσι από τη Νότια και Βόρεια Αφρική, έως την Τουρκία, το Ομάν και το Μπαχρέιν και από το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Μόναχο μέχρι την Βαρκελώνη, την Μαδρίτη, το Παρίσι, την Ρώμη και την Πράγα υπάρχουν δικές του φωτεινές δημιουργίες. Φέτος ανέλαβε να στολίσει και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπως την Πανεπιστήμιου, την Βασ. Σοφίας και το Σύνταγμα, με έναν πιο παραδοσιακό στολισμό σε σχέση με τον περσινό :

«Φέτος επιλέξαμε να δώσουμε στην Αθήνα τον πιο λαμπερό στολισμό που της αξίζει. Έτσι επικεντρωθήκαμε στο καινούργιο αλλά με στοιχεία εορταστικά που όλοι γνωρίσαμε μέσα από την παιδική μας ηλικία. Τον εναέριο στολισμό της Πανεπιστήμιου και της Βασ. Σοφίας τον γεμίσουμε με αμέτρητα αστέρια, που έδωσαν αμέσως ένα πιο επιβλητικό ύφος στους δυο γειτονικούς δρόμους, ενώ παρόμοιος είναι και αυτός της Σταδίου. Δική μας δημιουργία και το μεγάλο φωτιζόμενο αρκουδάκι της Ερμού, όπως και το δέντρο στην Ομόνοια».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ